Mulighed for et år i udlandet med Rebild Rotary

0

Udlandsophold er populære, ikke mindst blandt unge mennesker. Én af mulighederne for at udforske udlandet og afprøve egne sprogkundskaber – blandt meget andet! – er gennem Rotary.

Amanda Pilgaard, som i dag går på Støvring Gymnasium, er et af de unge mennesker, som har fået denne chance, og hun fortæller:

– Jeg hedder Amanda og kom hjem forrige sommer efter et år i New Hampshire i USA, hvor jeg rejste gennem Rotary.

– Mit år i udlandet var helt specielt og hver dag oplevede jeg nye ting. Min hverdag var meget anderledes og sammen med mine venner og mine familier i USA skabte jeg nogle fantastiske minder. De venskaber jeg fik med de lokale high school elever og de andre udvekslings-studenter, som boede i den samme stat som mig eller i nabostaten, er nogle jeg den dag i dag stadig sætter stor pris på og holder ved lige. Desuden deltog jeg i to store ture gennem USA med de andre Rotary udvekslingsstudenter.

Retur til Støvring

I dag går jeg på Støvring Gymnasium og nyder, at jeg er sikker i mit engelske. Udover venskaber og oplevelser har jeg udviklet mig meget personligt, og kan stille mig op og holde et oplæg for en større forsamling. Jeg er også blevet meget mere udadvendt, hvilket gavner mig, når jeg skal møde nye mennesker. 

– Har du spørgsmål til mig, må du gerne sende dem til: amanda.pilgaard@yahoo.dk

Vidste du iøvrigt at:

– Det var rotarianere i Frederiksberg Rotary Klub, der i 1959 tog initiativ til at oprette det, man dengang kaldte Dansk Rotarys Ungdomsfond (i dag RDU), og i 1961 kunne den første danske udvekslingsstudent udsendes. Siden har programmet udviklet sig til at omfatte stort set alle lande.

– Fra Danmark udsendes hvert år ca. 200 unge, og vi modtager et tilsvarende antal fra forskellige steder i verden.

– På verdensplan omfatter udvekslingen tæt ved 8.000 unge årligt

– det koster ca. det samme som et efterskoleophold at være udvekslingsstudent gennem Rotary. Den lave pris -skyldes, at dit ophold sponsoreres af den Rotary klub, som du udsendes til.

– Rotarys udvekslingssystem er uden sidestykke det mest sikre i verden.

Udvekslingsprogrammets formål er blandt andet:

– at fremme international forståelse ved at gøre det muligt for unge at opholde sig i fremmede lande som ”ambassadører for goodwill og international forståelse”

– at gøre det muligt for unge gennem et års ophold i fremmede lande at opleve andre folkeslags levevis, følge deres skikke og skoleundervisning i omgivelser, der er helt forskellige fra deres hjemlige forhold at modne de unge og udvide deres horisont ved at leve sammen med og indordne sig under folk af en anden kultur, religion, race og ved personligt at måtte klare sig i dagligdagen under helt nye vilkår

Læsere, som har lyst til at læse mere, kan gå ind på Rotary.dk og se under ‘Ungdomsudveksling’.

PS: Vil du gerne ud til næste sommer, skal du have fart på, da ansøgningsfristen er 1. september.

Kontakt counsellor Henning Appel på 20126599.

FOTO:  Amanda Pilgaard er tidligere udvekslingsstudent gennem Rebild Rotary.

Share.

Der er lukket for kommentarer.