Nærhed, fællesskab og valgkamp ved generalforsamling hos S i Rebild Øst

0

Næsten halvdelen af det halve hundrede medlemmer i Socialdemokratiet Rebild Øst deltog i årets generalforsamling i Terndrup Medborgerhus. De debatterede og hørte nyt fra både bestyrelse, byråd og folketing.

Formand André Ellegaard Jensen fremhævede fra årets gang især det store medlemsmøde i juni måned med deltagelse af partiformand Mette Frederiksen, hvor 100 medlemmer fra hele regionen deltog, samt introduktionen af ”Jægers Blog” (byrådsmedlem Allan Jæger, som beretter politisk nyt fra byrådsarbejdet) til de lokale medlemmer.

Lyn og torden i byrådet

Politisk handlede beretningen lokalpolitisk om de skiftende vejrforhold i byrådssalen i Rebild Kommune: – Det kan både lyne og tordne ved uenigheder, og solen kan skinne – når byrådet er enig om en sag, konstaterede formanden.

– Hovedsagen må være, at det ikke handler om hvem man samarbejder med, men hvad man samarbejder om, og at det ikke gør ondt at være i mindretal eller endda stå alene med en sag,lød det fra formanden.

Landspolitisk fyldte udspillene om sundhed og nærhed i beretningen: – Behovet for mere personale på sundhedsområdet er tydeligt, og de offentlige tilbud skal tættere på borgeren, men lige så meget skal en kommende evaluering af kommunalreformen være kritisk – og efterfølges af yderligere tiltag, lød det blandt andet. 

Der var genvalg til kasserer Søren Nielsen. Hanne Kock blev genvalgt som bestyrelsesmedlem. Nyvalgt til bestyrelsen blev Thomas Bach Jacobsen og Ulla Jæger. Til suppleanter valgtes Helle Astrup og Per Dahl.

Indlæg fra politikere:

Flemming Møller Mortensen, folketingsmedlem valgt i kredsen og bosat i Rebild Kommune, kunne supplere beretningen med nyt fra Christiansborg på flere punkter. Herunder også styrkeforholdet mellem partierne her op til valget. Paradigmeskifte, ældrepolitik, visitation og forholdene for de ansatte i sundhedsvæsenet gav anledning til debat.

Allan Jæger, byrådsmedlem, havde i sit indlæg fokus på udviklingen i kommunens yderområder, klyngesamarbejde, akutpladser og sundhedshus. Især ældreområdet gav her anledning til debat.

Morten Klessen, kandidat til EU, præsenterede sig selv på generalforsamlingen med et energisk indlæg om fællesskabets og retorikkens betydning for behandlingen af social dumping, den danske model og de sociale ydelser i EU. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.