Nordjyderne tænker taktisk mht. gældsafvikling

0

Generelt er det hensigtsmæssigt at afvikle sin gæld så hurtigt som muligt. Og dét er en disciplin, nordjyderne mestrer til perfektion. Hvis du vil have succes med at afvikle din gæld hurtigt og uden meromkostninger, gælder det om at tænke taktisk.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke låner flere penge, hvis du gerne vil afvikle din gæld hurtigt. Har du et kreditkort, kan det være en fordel at klippe det i stykker og afmelde kortet, så du ikke længere har mulighed for at trække over.

Det tvinger dig til at tænke over, hvad du køber, så du udelukkende køber de ting, du rent faktisk har brug for. På den måde frigøre du flere penge, så du derved hurtigere kan indfri dit lån. Herunder følger en række tips til, hvordan du selv afvikler din gæld på den mest effektive måde, så du kan begynde at spare penge op i stedet for at afdrage på dit lån.

Lad være med at låne penge, hvis du har gæld

Når du har gæld, handler det om at få den afviklet, medmindre du har brug for yderligere kapital. Har du brug for at låne flere penge, så overvej nøje, hvilket lån der vil give mest mening for dig. Det er sjældent kviklån og forbrugslån, som er nogle meget omkostningstunge lånetyper.

Det bedste du kan gøre er helt at undgå at stifte yderligere gæld.

At holde sig fra at optage flere lån / forøge eksisterende lån kan kræve noget selvdisciplin. Det vrimler nemlig med fristelser nu til dags – alt fra afbetaling uden renter til såkaldte gratis lån. Når disse fristelser melder sig, er det alfa og omega, at du tænker dig om og ikke hopper direkte i fælden.

Spar op

Hvis du sætter dit forbrug ned, har du mulighed for at spare penge op.

Det er en god idé, da du på den måde får et økonomisk råderum, som gør det muligt for dig at afdrage på din gæld.

Du kan eksempelvis spare op ved at hæve de penge, som du (i henhold til dit budget) må bruge om måneden, i kontanter. Derved får du lettere ved at danne et overblik over dit rådighedsbeløb.

Saml dine lån

Hvis du har flere lån, kan du i mange tilfælde optage et samlelån, så du ikke skal afdrage på flere forskellige lån. Det vil i de fleste tilfælde kunne spare dig for mange penge, fordi du samtidig får en anden rente.

Læg et budget

Uanset om du skal spare penge op eller afdrage på gæld, er det vigtigt, at du har et overblik over dit budget.

Sørg for, at alt er med, så du både har et overblik over dine udgifter og indtægter for hele året. Efterfølgende fordeler du det ud i månedlige rater, så du har et komplet overblik over dine månedlige udgifter og indtægter.

På den måde kan du se, hvor stort et rådighedsbeløb du har, og så får du lettere ved at spare penge op, ligesom det bliver lettere at tilbagebetale din gæld. Jo hurtigere du betaler din gæld af, desto lavere låneomkostninger er der forbundet med dit lån.

Share.

Der er lukket for kommentarer.