Børn og unge fra Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester samles i Mariagerfjord til stort jubilæums-stævne og koncert

0

I weekenden den 24.-26. januar er Mariagerfjord Kulturskole vært for et regionalt orkesterstævne med deltagelse af 75 – 100 børn og unge fra samtlige nordjyske kommuner. Stævnet afsluttes med en gratis koncert, søndag d. 26. januar.

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester er et fælles symfoniorkester for alle regionens musik- og kulturskoler. Her kan alle interesserede børn og unge, der spiller et orkesterinstrument, blive en del af et fællesskab, hvor der er fokus på både musik og socialt samvær.

Orkestret mødes 4 gange årligt til weekendstævner rundt om i Nordjylland, og denne gang er træffet ganske særligt, da det er et 10 års jubilæumsstævne.

Det er sammenslutningen ‘Kulturskoler i Nordjylland’, der står bag Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester. Værtskabet for NUS-stævnerne går på skift imellem kulturskolerne i hele Nordjylland, og denne gang finder stævnet sted i Onsild, hvor Mariagerfjord Kulturskole er vært.

“Det er altid en fornøjelse at være vært for Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester, og ved dette stævne jo især fordi det er 10 års jubilæumsstævne. Tak til Mariagerfjord Idrætsskole og Onsild Hallen fordi vi må benytte deres fine faciliteter.

Det særligt positive ved Nordjyllands Symfoniorkester er, at det er et samarbejde mellem de nordjyske Kultur- og Musikskolers undervisere og elever. Stævnet er både et musikalsk fællesskab og et interessefællesskab, der binder såvel elever som instruktørerne og undervisere sammen på en givende og blivende måde”, fortæller leder for Mariagerfjord Kulturskole, Finn Elias Svit.

Oplev symfoniorkestret til gratis koncert

Weekenden rundes af med en offentlig koncert søndag den 26. januar kl. 14.00 i Onsild Hallen, hvor der er gratis adgang. Her viser de medvirkende orkesterdeltagere resultatet af deres arbejde, og publikum får lov at opleve storslået symfoni-musik på deres lokale egn.

Koncerten dirigeres af Johanne Grønkjær, der har gennemgået Danmarks Radios Malko dirigentskole og som i 2018 modtog Rebild Musikpris.

Share.

Der er lukket for kommentarer.