Yerba mate – Alt du skal vide om mate te

0

Måske du allerede har hørt om den fantastiske plante, hvorfra der udvindes yerba mate blade, som sidenhen bliver brugt til at lave mate te? Hvis ikke, så vil du efter at have læst dette skriv med garanti blive inspireret til at afprøve denne fantastiske sydamerikanske te-type, der er elsket af så mange.

Ønsker du at købe Yerba Mate Te? Så kan det handles lige her fra en dansk forhandler!

I denne artikel vil du kunne danne dig et godt overblik over, hvad der er værd at vide om den populære sydamerikanske te, samt hvorledes den kan gavne dig i hverdagen. Hvis du derfor er på udkig efter et godt og sundt alternativ til kaffe, så bør du i den grad læse med videre her.

Hvor kommer Yerba mate te fra?

Yerba mate te kommer fra en særlig te-plante, der vokser i det centrale og sydlige Sydamerika. Af denne grund har man i disse områder særlig tradition for at drikke denne særlige te. I Argentina blev mate te særligt drukket af gauchoerne – på dansk kvægavlerne – for at kunne holde energiniveauet stabilt hele dagen. I dag drikkes Yerba mate af de fleste sydamerikanere som en substitut for kaffe. Grundet Argentinas lange tradition for at drikke mate te, og dens titel som Argentinas nationaldrik, finder du som oftest netop også argentinsk te, når det kommer til Yerba mate.yerba mate te

Derfor er Yerba mate så populært

Mate nydes af et utal af mennesker rundt omkring i verdenen, og det ses også ofte, at de populære sydamerikanske fodboldspillere får sig en kop inden en vigtig fodboldkamp. Men hvorfor er denne særlige te blevet så populær? Det sker fordi mate har en masse (angiveligt) fordelagtige effekter på kroppen såvel som præstationen. Mate te indeholder en masse vigtige vitaminer og mineraler som eksempelvis vitamin C, E, A, B1 og B2 såvel som calcium og jern. Derudover har Yerba mate te faktisk næsten et dobbelt så højt indhold af antioxidanter som almindelig grøn te.

Mate drikkes som en energiboostende drik på samme vis som kaffe. Forskellen er dog bare, at mate te giver en mere kontinuerlig boostende fornemmelse på kroppen, hvorfor mange fodboldspillere drikker denne drik inden en fodboldkamp. Slutteligt bliver mate te ofte brugt som et eksempel på en slanke te – vi skal dog understrege, at der ikke er direkte evidens for, at teen virker slankende. Dette skyldes den mættende effekt, som mate har på kroppen.

Sådan drikker du mate te

Siden Yerba mate i Danmark blev en realitet, har der været mange spørgsmål omkring, hvordan man drikker denne særlige te. Her på siden forstår vi godt den umiddelbare forvirring, idet mate som oftest drikkes af sugerør fra særlige kalabaskrus. Mate te kan dog også uden problem drikkes af almindelige kopper. Ønsker du dog at få den fulde Yerba mate oplevelse, så anbefaler vi dig at drikke den med sugerør af et kalabaskrus. Allerede nu kan du se Yerba mate i København, og vi er sikre på, at denne hurtige udbredelse af mate kun vil fortsætte i fremtiden. Yerba mate te er i den grad kommet for at blive i Europa og med alle de gavnlige effekter, som mate bidrager med, har du altså ingen undskyldning for ikke at investere i et autentisk kalabaskrus og en pose god argentinsk te.

Kan Yerba Mate fungere som en værtindegave?

Ja, Mate the kan bestemt fungere som en rigtig fin værtindegave. Det er nok de færreste værtinder i Danmark, der kender til yerba mate, men når du forklarer de mange fordele, der er ved at drikke mate te, så vil værtinden uden tvivl blive glad. Alternativt kan du her finde inspiration til at finde den perfekte værtindegave.

Er det sikkert at købe yerba mate online?

Ligesom det er tilfældet med andet te, så er det helt sikkert at købe online. Yerba mate vil blive leveret til din dør, hvorefter du er klar til at kunne få gang i din nye tradition.

Du kan vælge at købe mate fra Danmark eller udlandet. I Tyskland er der et stort udvalg af mate the, men i Danmark begynder der så småt at komme nogle dygtige forhandlere af denne fantastiske te.

Share.

Der er lukket for kommentarer.