Ny kreativ aftenskole: ”Mulighedernes Hus” melder klar!

0

”Mulighedernes Hus – Den Kreative Aftenskole” er nu en realitet og klar til at modtage elever. Skolen holder til på Døstrupvej 154, Ll. Rørbæk sydøst for Haverslev, i hjemlige omgivelser, og henvender sig til alle, som ønsker at udforske deres kreativitet. 

Skolen ledes af Marina Böhrnsen, som med en kunsthåndværkeruddannelse og mange års erfaring også står for undervisningen,godt  hjulpet af Anne Rasmussen Svendsen.

Skolen er startet efter idé af Marina Böhrnsen: – Ideen til skolen kom, da jeg en aften selv sad og søgte på, hvad der kunne være af kreative tilbud i området; –  forbavsende lidt, fandt jeg ud af ,og virkelig ærgerligt, tænkte jeg, for det er en vigtig del af livet at kunne slippe lidt væk fra hverdagens strabadser og fordybe sig i emner, som ikke absolut indbefatter at cykle 50km, spille håndbold eller løbe en marathon, siger hun.

– Resultatet af min undren over de manglende tilbud udi kreativitet, resulterede i at ”nåja, så må man vel selv forsøge at få lidt gang i tingene”. 

En god blanding aften- og weekend

Der vil være tale om en blanding af almindelige aftenhold med omkring 10 deltagere, weekendkurser samt hensyntagende daghold med 3-6 deltagere for personer, som for eksempel ikke har mod på at være med i større forsamlinger, men som alligevel ønsker at være kreative og en del af et lille fællesskab.

Kursusrækken lægger ud med keramik, – herunder også rakubrænding, som er en speciel teknik, der giver meget smukke farver i brændingen. 

Kom let i gang – også uden drejeskive

– At arbejde med ler kræver ikke forudgående kendskab, og meget er sket siden formningstimernes kreationer, fortæller Marina Böhrnsen. 

– Med enkle teknikker kan eleverne straks fra starten lave brugbar brugskunst, fx skåle og smukke fyrfadstager; det giver selvtillid at kunne få et resultat uden at kunne bruge en drejeskive.

Ønsker man at udfordre sig selv mere, kan man jo påbegynde en skulptur. 

På skolen er der masser af mulighed for inspiration ved at se på dét,  Marina og Anne har lavet i forvejen, dels som øvet med megen erfaring , dels som ”ret ny i faget”.

Flere tilbud på trapperne

– I løbet af foråret vil der også være weekendkursuser i både filtning og keramik – en mulighed for dem som har sværere ved at afsætte en dag om ugen, fortæller Helle Thomsen, bestyrelsesmedlem i Mulighedernes Hus.

– På sigt vil der være flere muligheder for kurser, da Marina spænder vidt og også forstår sig på silkemaling og akvarel. 

– Skolen har en facebookside, 

Mulighedernes Hus – Den Kreative Skole, hvor det er muligt at følge med i hvilke kurser der udbydes, læse mere om de enkelte kurser samt hvordan man tilmelder sig, slutter Helle Thomsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.