Ny sæson hos Onsdags- spillemændene starter onsdag den 16. januar

0

Orkesteret ”onsdagsspillemændene” tager fra den 16. januar hul på en ny sæson med sammenspil for alle interesserede, – dog vil det være en fordel at have et vist kendskab til sit instrument i forvejen.

Der arbejdes med den himmerlandske spillemandsmusik, som den har været udøvet i generationer, og orkesteret har allerede et pænt repertoire, som vedligeholdes og suppleres efterhånden som sæsonen skrider frem.

Garvede spillemænd guider
Der lægges meget vægt på sammenspillet med 1. stemmer og sekund/rytme, sådan at musikken får den rigtige takt og tempo, når der spilles til dans.
Det hjælpes på vej af rutinerede spillemænd med mange års erfaring: Gunner Friis på violin, Kai Bylling på guitar, Else Schmidt på klaver og harmonika og Niels Jørn Østergård på harmonika.
Musikalsk folkekultur
Det er Foreningen for Musikalsk Folkekultur der står for tilbuddet. Foreningen har siden 1984 stået for formidling og undervisning med udgangspunkt i den nordjyske folkekultur.
Nye deltagere er meget velkomne på holdet. Orkesteret har bla. i sommeren 2018 spillet til onsdagsdans på museet i Rebild.
Sammenspillet kunne takket være det flotte sommervejr foregå udendørs.
Orkesteret medvirker også ved arrangementer, hvor der samtidig igangsættes lettere folkedans. Orkesteret består i øjeblikket af 18 musikanter, som fordeler sig på følgende instrumentering: violin, harmonika, guitar, clarinet, banjo og kontrabas. Øveafterne har indbygget en lille pause til en forfriskning eller medbragt kaffe.

Se eventuelt nærmere på www.spillemandsmuseet.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.