Skynd dig: Billetterne til Ord i Nord rives væk!

0

Efterspørgslen på billetter til litteraturfestivalen Ord i Nord på Kulturstationen og i Kinorevuen i Skørping lørdag den 2. februar er rekordstor: Der er allerede solgt op mod 100 billetter i forsalg.

– Det er helt overvældende, lyder det fra Henrik Bugge Mortensen fra BOGBY9520, der er en af arrangørerne. – Har man tænkt på at komme, så kan jeg altså kun anbefale at få købt en billet nu, understreger han.
Henrik Bugge Mortensen mener, at årets program også kun kan tiltale alle litteraturinteresserede, for her kommer mange forskellige forfattere, som skriver på hver sin måde.

En spændende dansker

– Jeg ser eksempelvis meget frem til at høre Søren Ulrik Thomsen, der er en af Danmarks mest anerkendte digtere. Han er især kendt og elsket for sin poesi, der er både let at læse og samtidig udfordrende og nyskabende i sine formuleringer.
– Han er en del af den kendte lyrikergeneration fra 1980’erne, med navne som fx Michael Strunge, F.P. Jac og Pia Tafdrup. Søren Ulrik Thomsen vil læse op af og fortælle om sit store forfatterskab. Han er meget bevidst om rytme, klang og diktion i sine digte, noget vi virkelig kan se frem til at opleve.

Festivalen indledes på Skørping Bibliotek, hvor den lokale forfatter Sandra O’Brian som omtalt vil præsentere sin nye novellesamling med titlen ’Når månen går ned’ i en samtale med Lena Borup Green fra biblioteket.
Publikum kan også glæde sig til en interessant forfattersamtale mellem Iben Mondrup og Malene Ravn, begge med familiehemmeligheder som fællestræk, i romaner med rod i det nordjyske.
Iben Mondrups nye bog foregår i Frederikshavn, hvor de to brødre Jens og Poul vokser op efter krigen. Deres far har under besættelsen været aktiv i modstandsbevægelsen, og hans oplevelser dér præger stærkt familielivet.
Malene Ravn fortæller i sin roman om drengen Erik, som vokser op på børnehjem i Ålborg og gennemlever en hård opvækst, fordi han ser anderledes ud end de andre børn. Hans far er nemlig kineser, men det tales der ikke om.
Dagen afsluttes med den norske forfatter Britt Karin Larsen, kendt for sine syv slægtsromaner om skovfinnerne, som bosatte sig på grænsen Norge/Sverige.

”Tyvstart” den 24. januar

Som optakt til Ord i Nord kan man torsdag den 24. januar møde en af dansk poesis unge kometer, Signe Gjessing, på Hobro Bibliotek. Hun vil læse op og fortælle om sin opvækst i Vesthimmerland.
Billetter til Ord i Nord kan købes på www.himmerlandsbilletten.dk. Litteraturfestivalen arrangeres af BOGBY9520, Rold Skov Natur- og kulturcenter, Mariagerfjord Bibliotekerne og Rebild Bibliotekerne.
Festivalen modtager støtte fra Kulturrådet i Rebild Kommu-

ne, Kulturstationen i Skørping og Rebild Bibliotekerne.

Share.

Der er lukket for kommentarer.