NYHED: ”Ophold med indhold” på Danhostel Rebild

0

Danhostel Rebild, det opgraderede vandrerhjem på toppen af Rebild Bakker, forlænger nu sæsonen med tilbud om ”Ophold med indhold”.

I den kommende uge gennemføres det første ”Ophold med indhold”, og det er den meget aktive forpagter af Danhostel Rebild, Vivi Frejlev Schnefeld, som har fostret idéen om at tilbyde et 3-dages ophold, hvor dagene er tilrettelagt med vandrerture, foredrag, yoga og undervisning i malerkunst.

Første hold næsten fyldt

Det første af i alt fem planlagte ophold er næsten fuldtegnet. – Dog er der stadig plads til et par kursister mere, og vi har deltagere fra hele landet, fortæller  Vivi Schnefeld, som glæder sig til at præsentere programmet.

Den første dag skal deltagerne ud på en lille vandretur, hvor skovens spiselige råvarer bliver fundet og taget med hjem til senere brug i workshops. Førstedagen sluttes med et foredrag af den kendte psykoterapeut Helene Ejsing, som taler over emnet:  ”Ældes med ynde eller hva’?”

Også lokale livsnydere og kunstnere underviser under opholdet. Det gælder fx Benthe Handberg  fra Rebild, som vil indvie deltagerne i, hvordan man fremstiller sit eget kryddersalt og sine egne krydderolier på en lærerig og underholdende måde.

Findes der en stor kunstner blandt deltagerne?

Tove Nilsson fra Gl. Skørping vil forsøge at finde den lille – eller måske endda den store  – kunstner frem i kursisterne. 

Kursisterne bliver udstyret med papir og en kulpen, og efter en kort introduktion i malerkunst bliver det spændende at se, om der på førsteholdet er gemt en stor kunstner.

Livs-GPS med omveje

På sidstedagen optræder Vivi Schnefeld selv med en fortælling om sit spændende liv, under titlen ”Når livets GPS tager en omvej”.

Imellem foredragene og aktiviteterne har værterne tilrettelagt yoga-undervisning og vandreture rundt i det skønne Rebild. Under hele opholdet serveres der lækker mad fremstillet af lokale råvarer: – Kursisterne SKAL forkæles, lyder det overordnede mentale og fysiske slogan for det nye initiativ.

En stor forvandling

Danhostel Rebild har som tidligere omtalt gennemgået en stor forvandling gennem de senere år. Eksempelvis er alle værelser blevet moderniseret, og op-holdsrum samt undervisningslokale er forsynet med nye møbler og IT-udstyr.

– Vi har i denne sæson haft et flot besøgstal af turister, men vi ønsker at skabe flere aktiviteter i sidesæsonen, og her er tilbuddet om ”Ophold med indhold” et forsøg på at trække nye kundegrupper til, slutter Vivi Schnefeld.

FOTO:  ”Ta’ det med et gran salt”, lyder opfordringen fra Benthe Handberg og Vivi Frejlev Schnefeld (t.h.), Danhostel Rebild.

Share.

Der er lukket for kommentarer.