Nytårs Turist-travetur udviklede sig til en sand folkefest med 269 deltagere…!

0

Der var rekordmange deltagere til Rebild Turistforenings traditionsrige Nytårs Travetur den 6. januar. I år var turen henlagt til Ravnborg Skovene.
Med stor velvillighed fra Ravnborgs ejer, direktør Poul Svanholm, havde vi fået tilladelse til at bruge gårdspladsen på Ravnborg til parkering, siger turens leder Jens Erik Nielsen. Da klokken var 13:00 kunne vi tælle mere end 150 biler, så der var fyldt godt op både på gårdspladsen og de omkringliggende veje, fortsætter Jens Erik. Og vi havde uddelt biletter til 269 deltagere.

For Turistforeningens medlemmer var det gratis, og andre måtte slippe kr. 30,00 for varm kakao og en bolle med smør.
Folk var utroligt flinke til at komme i god tid, så klokken var kun få minutter over 13, da Jens Erik kunne byde velkommen til deltagerne og fortælle lidt om stedets ejere, siden Hans Svanholm af Wiffertsholm i ca.1840 udstykkede godserne Ravnborg, Porsgaarden og Fredenslund til sine slægtninge.
Vejret var gråligt os smådiset, men det holdt tørt, så der var en dejlig vinter-gråvejrs stemning. Med 269 mennesker i gåsegang, bliver deltagerfeltet til en ganske lang række.
Derfor er det helt nødvendigt, at gøre nogle stop på den 5,5 km lange vandretur, ellers bliver ”halen” alt for lang og for at sikre, at alle kommer velbeholden tilbage til Ravnborg
Det blev i alt til 5 stop. Det første på det gamle jernbanespor, det går tværs igennem skoven – helt lige!
Jernbanen Hadsund Aalborg eksisterede fra år 1900 og indtil 1969. I dag er det en fin asfalteret cykel-/gangsti.

Næste stop skete ved Svanholmfamiliens sommerhus ”Jagthuset” – et trefløjet bjælkehus, smuk placeret på en bakketop. Jens Erik fortalte her også om det gamle voldsted ”Gaardsensvold” der ligger et par hundrede meter vest for sommerhuset. Det er ikke så let til gængeligt, så derfor gik turen ikke dertil. Voldstedet er sandsynligvis fra samme tid og med samme brug som voldstederne fra 1300-tallet, vi kender fra Lindenborg ådal, Stubberhus og Egholm. På de næste to stop var emnet skovdrift, traditionelt og naturnært – der var jo en skovfoged der var turleder. Ravnborgskovene er utrolig varieret, både hvad angår jordbund, skovbevoksninger og dermed flora og fauna. Især er de blandede løvtræsbevoksninger meget spændende, set med en forstmands øjne – og så er det da også smukt at se på.

Mens den lange kæde af mennesker bevægede sig gennem skoven, var Turistforeningens kasserer, Jens-Peder Vium, kørt til Rebildhus for at hente 3 store catering gryder med varm kakao og 269 boller plus alt det løse. Kort efter at sidste at sidste mand i i den lange række af gående var nået frem til en stor lysning i skoven, ankom Jens-Peder med sagerne.
Der var ingen tvivl om, at deltagerne nød den velfortjente kakao og boller, se foto. Det tog da noget tid med at servere 269 kopper kakao, selv om der blev hældt op fra alle tre gryder. Det blev også her i lysningen, at Jens Erik Nielsen, på vegne Rebild Turistforening, takkede af for den store deltagelse. Efter at deltagerne havde udtrykt deres begejstring for turen, lovede Jens Erik, at føre deltagerne den sidste kilometer ud af skoven og tilbage til Ravnborg og alle bilerne.
Ved ankomsten til parkeringspladsen var der rigtig mange, der takkede hinanden for en god snak på turen og på ønskede gensyn til Nytårs Traveturen i 2020. Årets tur havde været en rigtig folkefest!

Share.

Der er lukket for kommentarer.