Oplev ”De Syv Vilde” og alle Lille Vildmoses andre natur-herligheder

0

Der er forhøjet garanti for fantastiske naturoplevelser for de læsere, som tilmelder sig Rebild Turistforenings guidede udflugt til Lille Vildmose torsdag aften den 7. juni: Dødens Tårn, ElgGiganten, De Syv Vilde, fuglevrimmel, tipvognstur til den genskabte Birkesø og vildsvineunger i pyjamas for nu bare at nævne nogle af mulighederne.

– Kom og se den genskabte Birkesø og besøg den nye udstillingspavillon, som viser søens fugle og fauna. Her vil Jens Vinge fortælle om, hvordan den genskabte sø er blevet invaderet af de forskellige fuglearter, fortæller Jens-Peder Vium fra turistforeningen og oplyser, at turen ud til Birkesø foregår med tipvognstog.
– Vi skal også besøge Dødens Tårn, som blandt andet viser de insekter, der som ”arbejdsmænd” er med til at omsætte døde dyr og fugle i naturen, fortsætter Jens-Peder Vium og lægger op til, at Jens Vinge her vil fortælle lidt om naturens øko-system og om, hvordan stof omdannes ved kemiske processer, mens grundstofferne bevares.

Udstilling om ”De Syv Vilde”
Efter en spisepause vil Vildmosecentrets formidlingsleder, Jacob Konnerup, tage over fra Jens Vinge og føre deltagerne til den nye udstilling om De Syv Vilde: Elg, kongeørn, havørn, tranen, vildsvin, kronhjort og rådyr. Udstillingen er etableret udendørs og i tilknytning til Vildmosecentret.
Et fælles træk for de 7 vilde er, at de ligger sidst i fødekæden, hvorved de kan være truet af fremmede stoffer, som ophober sig op gennem fødekæden.
Som det fremgår andetsteds i Vores Avis, sker tilmelding hos RebildPorten, og der kan læses mere på www.rebildturist.dk.

Share.

Der er lukket for kommentarer.