På søndag lukkes de økologiske malkekøer på græs – kom selv og kig..!

0

På søndag den 14. april holdes årets Økodag, hvor de økologiske malkekøer i hele Danmark lukkes ud på græs, og her vil de efter reglerne være hele sommerhalvåret. Sidste år var omkring 230.000 danskere landet over med til Økodag, – og selv om det omtalte arrangement her på siden ikke direkte figurerer i Klima Rebilds program, kunne nogle af læsrne måske alligevel have lyst til at starte bilen – eller cyklen! – og trille en tur ud på landet for at være med…..

Arla, som – også – er verdens største økologiske mejeri, har de senere år oplevet en stigende efterspørgsel på økologiske mejeriprodukter i Danmark. Den stigende efterspørgsel har resulteret i, at Arla i 2018 solgte økologiske mejeriprodukter i Danmark for mere end en milliard kroner, og væksten ser ud til at fortsætte.

Efterspørgslen på økologiske mejeriprodukter mærkes også lokalt blandt de økologiske landmænd, som dagligt leverer økologisk mælk til Arla. Blandt de mange økologiske Arla-landmænd, der deltager i Økodag, er Ewald Kristensen. Udover at drive Sydgården i Nibe sammen med sin familie, er Ewald også aktiv dyrskueentusiast. Den 14. april kan interesserede derfor opleve gårdens flotte, økologiske køer løbe foråret i møde, når Ewald Kristensens køer bliver lukket ud på græs.

Sydgården har været med til Økodag fra begyndelsen

I over 20 år har Ewald Kristensen lukket sine økologiske køer ud på græs, når foråret bankede på døren. Og som entusiastiske deltagere ved dyrskuekonkurrencer rundt omkring i landet, er familien på Sydgården vant til at vise køerne frem. Men til Økodag den 14. april forventer familien dog lidt flere tilskuere end til resten af årets fremvisninger. Antallet af besøgende til Sydgårdens Økodag er nemlig mere end tidoblet siden Økodagens opstart.

– Vi har været med siden Økodags første år, fordi jeg synes, vi har en forpligtelse til det. Dels i forhold til at vise, hvordan vores landbrug fungerer, men selvfølgelig også i forhold til at dele køernes glæde ved at komme på græs. Derudover er det dejligt at opleve den positive stemning blandt de besøgende. Det kan også ses i antallet af gæster, som er steget fra 500 det første år til 6.000 i 2015, hvor vi sidst afholdte Økodag, fortæller Ewald Kristensen, der forventer lige så mange besøgende ved dette års Økodag.

Klap en kalv, smag på den nyeste ost og få et traktorkørekort

Det skorter da heller ikke på aktiviteter, som de besøgende kan deltage i på Sydgården til årets Økodag. Udover at se Sydgårdens 170 økologiske, sortbrogede holsteinkøer hoppe og danse på det friske forårsgræs, kan de besøgende nemlig også klappe en kalv, lege i halmballer og smage på nogle af Arlas nyeste produkter. For de mere motorglade gæster kommer den lokale maskinhandler også forbi med ti traktorer af både små og store størrelser, som der er mulighed for at få et såkaldt pedal-traktorkørekort i.

Ewald Kristensen selv glæder sig dog allermest til igen at se køerne blive lukket ud af stalden, og han håber, at de besøgende vil gå fra arrangementet og være en oplevelse rigere.

Køernesglædetalerforsigselv,ogalenedetatsedemløbepågræsplejeratværeenstoroplevelseforvoresgæster.Mendererogsåmangeandreaktiviteterpåtegnebrættetogoplevelser,derkanopståudafdetblå.Sidstegangvideltog,varvisåheldige,atgæsternefiklovtilatoverværeenkalvblivefødt.Detvarenheltvildoplevelse,somviselvfølgeligikkekanplanlæggeostil.Menvihåberatkunnebydepånogleskønneøjeblikkeigeniår,slutterEwaldKristensen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.