Pas godt på dine tænder – husk det regelmæssige eftersyn hos tandlægen

0

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Det er utroligt vigtigt, at vi sørger for at passe godt på vores tænder, mens vi har dem. Gør vi ikke det, så vil de til sidst falde ud, og såfremt der ikke er tale om mælketænder, så får vi altså ikke nye tænder igen. Ud over at du kan risikere at miste dine tænder helt, hvis du ikke passer godt på dem, så kan du også få tandpine og andre former for ubehag, hvis dine tænder ikke er sunde.

Heldigvis findes der en nem måde at undgå problemet. Det gælder nemlig bare om at huske at dukke op til det regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen. Her i denne artikel kan du blive klogere på, hvorfor dette eftersyn hos din tandlæge er så vigtigt at overholde, så læs endelig med, hvis du gerne vil have sunde tænder, der kan holde resten af dit liv.

Derfor skal du huske tandeftersynet hos din tandlæge

Der er flere forskellige grunde til, at du skal huske at få foretaget det regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge. Først og fremmest er det for at fremme dine tænders sundhed, idet tandlægen sørger for at foretage en grundig rensning af dine tænder, hver gang du er på besøg. Derudover er det for at sikre, at eventuelle problemer bliver behandlet. Det kan for eksempel være, at du går rundt med et eller flere huller i dine tænder, uden at du egentlig selv kan mærke det, eller at du har fået paradentose.

Derudover kan din tandlæge i nogle tilfælde tilbyde en forebyggende behandling, ligesom tandlægen også kan holde øje med, at dine tænder forbliver sunde og raske. På den måde har din tandlæge også mulighed for at sætte hurtigt ind med den rette behandling, hvis der pludselig skulle opstå tandproblemer, der kræver behandling.

Hvad hvis jeg ikke har nogen tandlæge?

Hvis du ikke har nogen tandlæge, fordi du for eksempel er flyttet, eller du bare er stoppet hos din gamle tandlæge, så er det en rigtig god ide at finde en ny tandlæge. Bor du for eksempel på Østerbro, kan du vælge en lokal tandlæge ved Trianglen, og bor du centralt i Århus, kan du helt sikkert også finde en tandlæge i nærheden af dig. Det gælder, uanset hvor du bor henne i landet.

Tips og tricks til sundere tænder:

  • Husk at gå til tandlægen en gang hvert halve år eller en gang om året
  • Børst altid dine tænder mindst to gange om dagen
  • Brug altid tandtråd eller tandstikker
  • Mindsk dit indtag af sukker i løbet af dagen
  • Mindsk dit indtag af sodavand eller drik med sugerør
  • Undgå at børste tænder lige efter et sukkerindtag
Share.

Der er lukket for kommentarer.