Pensionister jorden rundt på én dag

0

Nørager Pensionistforening har været på årets løvspringstur, som denne gang gik til Verdenskortet i Klejtrup, hvor deltagerne fik en fin fortælling om baggrunden for og historien om stedet, som førte ”hele verden rundt”, inden der vankede eftermiddagskaffe, – og  især lagkagen vakte begejstring.

Derefter gik turen gennem Lindum Skov med alle de nyudsprungne træer og videre rundt om Tjele Langsø til det nye, store Apple-datacenter ved Foulum – et imponerende byggeri, som ikke er færdigt endnu. ”Måske kan det være et emne til en senere udflugt”, lød forslaget for en af de computer-begejstrede deltagere. Turen fortsatte ad små veje på Margueritruten over Hvornum og Brøndum til den ventende middag i Sortebakkehallens Cafeteria. En dejlig eftermiddag var til ende, og ikke så sært, hvis enkelte deltagere trængte til én på øjet: På en lille dags tid havde de klaret det samme, som eventyreren Phileas Fog var mere end hundrede gange så længe om i bogklassikeren ”Jorden rundt i 80 dage”. – Godt gået!

Facts om VERDENSKORTET ved KLEJTRUP SØ

Verdenskortet ved Klejtrup Sø ligger 13 km sydvest for Hobro, men hører under Viborg Kommune / Region Midtjylland. Viborg ligger yderligere 25 km mod sydvest.

Den populære turistattraktion er en miniudgave af verden med søer, floder, bjerge og flag.

Selve verdenskortet fylder som en almindelig fodboldbane.

Verdenskortet blev bygget af dansk-amerikaneren Søren Poulsen fra 1944 til han døde i 1969, og i dag er vejen, Verdenskortet ligger ved, officielt opkaldt efter Søren Poulsen.

”Verdenskortet ved Klejtrup Sø – en jordomrejse du aldrig glemmer…” lyder sloganet for det hyggelige område, som besøges af omkring 40.000 gæster hvert eneste år.

Der er åbent hver eneste dag fra midt på formiddagen i perioden april-september.

I år er der indkøbt nye robåde, så børnene kan sejle en tur over Stillehavet, og bliver man sulten eller tørstig, kan der købes mad og drikke i den hyggelige café, eller madpakken kan nydes ved bænkebordene i parken eller i teltet.

Udendørs gasgrill kan lånes. Hunde må gerne medbringes, men skal være i snor.

Stedet huser også en del dyr som fx får og geder, æsel, pony, høns m.fl., og der er mulighed for at spille minigolf, hoppe på trampolin, lege gamle lege og lignende.

Share.

Der er lukket for kommentarer.