Pladeparade i BOGBY 9520

0

Der er lagt op til en nostalgisk aften, når BOGBY 9520 torsdag den 28. maj inviterer til aftenarrangement med titlen ”Den gamle 68’er spiller 78’ere med kommentarer” – men måske vil BOGBY-butikken denne aften også tiltrække en enkelt teenager eller to? Plader er nemlig nyeste mode…!

BOGBY 9520 er andet end bøger. Bogby-butikken har også en stor pladesamling. Den står tidligere radiovært Kaj Bylling for. Torsdag den 28. maj dykker Kaj Bylling ned i samlingen og afspiller numre fra de gamle klenodier. Undervejs vil Kaj Bylling fortælle historier om de forskellige kunstnere, hvis musik, der lyttes til. Som tidligere radiovært har Kaj Bylling en stor viden om musikken og kunstnerne bag, og det er denne viden, han vil dele med aftenens gæster. Der er mulighed for at købe kaffe og kage, som kan nydes sammen med musikken.

Plader er atter in

”Den gamle 68’er spiller 78’ere med kommentarer”. Den overskrift kan være sort snak for børn og unge… og dog(?) Pladerne er nemlig in igen. Efter at CD’en næsten helt fortrængte pladerne, oplever de nu en ny blomstring i 2010’erne. Meget ny musik udgives i dag på vinylplade. Enten udgives musikken først på plade, derefter på CD og som download på internettet eller også udgives musikken udelukkende på plade og som download. Enkelte kunstnere udsender fra tid til anden et album eller en single, som udelukkende findes som plade. Samtidig er flere af de gode gamle plader blevet genudgivet. F.eks. albummet Hip med Steppeulvene. Det officielle pladesalg, dvs. salg af nye plader, steg fra 2013 til 2014 med 52%. Trenden afspejles også på loppemarkeder, i genbrugsforretninger og på fx dba.dk. Således vrimlede det med kasser med gamle LP-plader, da journalisten for nylig var til bagagerumsmarked i Aalborg. Arrangementet i BOGBY-butikken torsdag den 28. maj kan derfor måske også tiltrække nogle helt unge mennesker.

Share.

Der er lukket for kommentarer.