Plads til begejstring i Skørping, – 1 mio. kr. i lommen

0

Den sidste uges tid har været en fest for folkene bag 100-Salen i Skørping. Først fik projektet yderligere støtte fra byrådet i Rebild, der ved budgetforhandlingerne for 2018 valgte at hæve det tidligere bevilliget beløb fra 4 til 5,5 mio. kr. Og få dage senere kom det længe ventede svar fra Real Danias Underværker-kampagne, som 100-Salen med stor succes var en del af sidst i juli. Her skulle alle de 81 projekter fra hele landet vise deres lokale forankring, og med 2208 støtteerklæringer fra borgere fra hele Rebild Kommune på kun 9 dage, placerede 100-Salen sig i top 3.

Henrik Bjerg fra Kinorevuen fortæller, at man egentlig kun skulle have 200 støtter for at komme i betragtning, men at han havde en bagtanke med at sætte et højt og meget ambisiøst mål. Så der kom lige et nul ekstra på 100-Salens mål, ”for måske kunne det også bruges i et valgår”, lyder det fra Henrik Bjerg, Kinorevuen, på vegne af projektgruppen.

Egentlig havde han aldrig troet at der ville komme mere end højest 800 støtter til projektet, og da det viste sig at vi rundede 2000 støtter efter kun 8 dages kampagne, var alle omkring projektet overraskede.
– Vi ansøgte det maksimale beløb på 1 mio. kr. og har nu fået alle pengene – vi er med andre ord ikke de eneste, der kan se værdien af 100-Salen. Og vi er meget begejstrede og taknemmelige for de to tildelinger, fortæller Henrik Bjerg.

Projektet har siden sommeren 2016 vist sig at blive betydeligt dyrere end først antaget, da der var flere forhold som ikke kunne rumme de aktiviteter, som salen er tiltænkt. Oprindeligt var projektet tænkt som en festsal, der også på sigt ville kunne bruges til biografvisning, f.eks. som cafévisninger hvor man ser film og sidder ved borde.

Men salens konstruktion gjorde at filmlærredet ville komme til at sidde alt for lavt og evt. lyssætning til scenen ville også være i vejen for lærredet.
Flere aktører og brugere af salen meldte sig på banen og behovet for bl.a. mere depotplads var udtalt, både KulturStationen, Kulturskolen og Kinorevuen mangler plads, og ønsket om flere toiletter og et anretterkøkken er stadig udtalt.

– Nu starter vi i samarbejde med Rebild kommunens byggeafdeling, projekteringen af 100-Salen, mens vi genansøger Lokale og Anlægsfonden for den resterende del af byggebudgettet på 900.000,- Første gang vi ansøgte tilbage i 2016, blev vi “slået hjem” med kritik af projektets dengang manglende ambitioner – dem har vi så til gengæld fået skruet ganske godt op for lige siden. Nu er der plads til begejstring i 100-Salen, slutter Henrik Bjerg på vegne af en forståeligt ganske opstemt bestyrelse..!

Share.

Der er lukket for kommentarer.