Populær madskole i Støvring søger frivillige instruktører

0

På Bavnebakkeskolen i Støvring vil MADSKOLER i uge 27 – den første uge i juli -gerne give børn en god og sund oplevelse med mad. Men for at skolen kan realiseres, er det nødvendigt med frivillige instruktører, som har lyst til at stå for det.

Der er stor efterspørgsel efter en plads på de populære Madskoler. Forældrene sidder ofte klar til at tilmelde deres barn, når der åbnes for tilmelding af Madskoler i marts. 4H, som – i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000 – er ansvarlig for Madskoler, søger derfor med lys og lygte efter madinteresserede frivillige instruktører i hele landet, som har lyst til og mod på at stå for det. 

Bavnebakkeskolen i Støvring er ét af de steder, hvor 4H gerne vil oprette en Madskole. Jens-Peder Vium har allerede meldt sig som frivillig instruktør og økonomiansvarlig, men han mangle medinstruktører.

”Hvis du finder glæde i at være sammen med børn om fælles interesse for god mad, så håber jeg, at man tilmelder sig som instruktør,” fortæller 77-årige Jens-Peder Vium, der sidste år var frivillig madskoleinstruktør for første gang.

”Det var helt fortrinligt. Jeg var overrasket over, hvor fint det gik med at være sammen med børnene”.

Lyst til madlavning

Alle interesserede over 18 år kan være instruktør på en Madskole. Det vigtigste er, at instruktørerne har lyst til og mod på at lave mad sammen med børn. Madskoler tilbyder instruktørkurser og udarbejder ugeprogram med tilhørende opskrifter, så de frivillige bliver klædt godt på til opgaven. 

Instruktørerne får en uforglemmelig oplevelse med børn og madlavning samt mulighed for at udvide deres netværk.

Sidste år deltog mere end 500 frivillige instruktører fordelt på 127 Madskoler rundt i hele landet. Da der op-rettes Madskoler der, hvor mindst fire frivillige kan og vil deltage i samme område og samme uge, er det forskellig fra år til år, hvor der præcist afholdes Madskole. 

Vil mindske madspild

De frivillige instruktører har mange forskellige baggrunde. Jens-Peder Vium er uddannet kemiingeniør, og han sætter pris på at tilberede alt sin mad selv og giver gerne erfaringerne videre til børnene.  

”Min mor var slagter og et omvandrende madleksikon, og hun havde en klar filosofi om derhjemme at lave retter ud fra, hvad der var i køleskabet. Det blev aldrig smidt noget ud. Madspillet var lig nul. Den tankegang vil jeg gerne være med til at give videre,” fortæller Jens-Peder Vium.

At være frivillig på en Madskole giver praktisk erfaring med blandt andet projektplanlægning, ernæringsfor-midling, didaktik, pædagogik og meget andet. 

Kort om Madskoler:

Madskoler er et sommerferietilbud for børn i alderen 8-12 år. 

Madskoler foregår mandag til fredag i dagti-merne en uge i skolernes sommerferie. Formålet er at lære børn om sund kost og motion på en sjov, aktive-rende og lærerig måde. Børnene lærer at lave sund og varieret med ved hjælp af basale madlavningsteknik-ker, og de bliver præsenteret for forskellige råvarer inden for alle fødevaregrupper. Madskoler tager også på ekskursion, hvor børnene introduceres til fødevarernes vej fra jord til bord. Madskoler arrangeres af 4H i et ikke kommercielt samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.