Rebild-borgmester Leon Sebbelin: – Jeg er dybt bekymret for vores erhvervsliv

0

Det er ikke ligefrem alle initiativer fra Christiansborg, der får nordjyderne i almindelig og Himmerlændingene i særdeleshed til at klappe begejstret i hænderne: Regeringens Forenklingsudvalg præsenterede for nylig et forslag til et nyt erhvervsfremmesystem. Forslaget lægger op til, at lokal erhvervsservice, blandt andet i Rebild Kommune, skal centraliseres i fem landsdækkende erhvervscentre: – Det er dybt bekymrende for vores iværksættere og vores erhvervslivs fremtid, fastslår Rebild-borgmester Leon Sebbelin.

Forslaget fra Forenklingsudvalget forventes til forhandling i Folketinget allerede i maj. Bliver forslaget ført ud i livet, vil det for eksempel betyde, at Rebild Kommunes lokale erhvervskonsulenter afskaffes.

Blandt andet i Business Park Nord, der er lokaliseret i Støvring og huser mere end 70 virksomheder. Her har virksomhederne i kommunen hidtil haft mulighed for at trække på rådgivning hos de lokale erhvervskonsulenter fra Business Rebild.

”Én-til-Én rådgivning”
I 2017 gennemførte Business Rebild 204 såkaldte 1-1 rådgivninger, hvor målsætningen for året var 150.
Fælles for alle 1-1 rådgivningerne har været et stort fokus på kvaliteten i sparringen til gavn for de enkelte deltagere i rådgivningerne.

Borgmester: Bekymrende
skridt i forkert retning..!
Borgmester i Rebild Kommune Leon Sebbelin (B) ser derfor med stor alvor på udsigten til en mulig centralisering:
– Jeg er dybt bekymret for kommunens erhvervsliv, hvis forslaget gennemføres. Er der nogen, der forestiller sig, at de 204 møder afholdt alene i Rebild Kommune, vil kunne håndteres af disse fem landsdækkende erhvervscentre?
– Centraliseringen vil være et stort skridt i den forkerte retning, fordi det vil besværliggøre vækst og udvikling specielt for kommunens små- og mellemstore virksomheder, lyder det fra Leon Sebbelin.

Business Park Nord:
Brug for personlig kontakt
Forslaget fra regeringens Forenklingsudvalg vækker ligeledes stor undren i Business Park Nord:
– Den lille iværksætter- eller vækstvirksomheds ildsjæl arbejder hands on, og de har brug for en personlig kontakt fra erhvervskonsulenter, som kan forstå hverdagsdansk og som kender det lokale netværk, for at lykkes med forretningen.
– Vi har svært ved at se, hvordan forslaget fremmer mulighederne for vækst hos vores virksomheder, siger direktør Brith Lund Jørgensen, som i Business Park Nord huser 76 små og mellemstore virksomheder, som har stor gavn og glæde af det lokale erhvervsråd, Business Rebild.

Sparring har været
afgørende for iværksætter
For Morten Andersen, ejer af enkeltmandsvirksomheden ”Skarpt – Digital Marketing” gennem to år, har den tætte 1-1 sparring med de lokale erhvervskonsulenter været udslagsgivende for virksomheden: – Som iværksætter har jeg mødt perioder med kriser og svære beslutninger, hvor jeg mange gange har stået alene med forretningskritiske valg.
– Havde det ikke været for den personlige sparring, havde min virksomhed med meget stor sandsynlighed ikke eksisteret i dag, siger Morten Andersen.

FOTO: HEROVER: Morten Andersen, Skarpt – Digital Marketing, i 1-1 rådgivning med en af Business Rebilds konsulenter.

Share.

Der er lukket for kommentarer.