Tværpolitisk 3-kløver fælles om 1. maj ved STUBhuset

0

”Maj først”-tendensen har heldigvis fået et skud for boven i den seneste tid, lyder den humoristiske ”lydsprogs-version” af det for fagbevægelsen glædelige faktum, at forhandlere og bagland på tværs af faglige og historiske skel har stået last og brast i kraft af den såkaldte ”musketer-ed” under de langstrakte overenskomstforhandlinger denne gang.
Afsenderne af den sproglige finurlighed går også på tværs, da det er det lokale 3-kløver SF, Enhedslisten og Socialdemokratiet inklusiv ungdomsafdelingen DSU, der i fællesskab indbyder til 1. maj-møde ved STUBhuset i Støvring på tirsdag fra sidste på formiddagen og nogle timer frem. Der er noget for både ører og gane i dagens løb.

Og videre hedder det forud for den lokale fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj:
”De offentlige overenskomstforhandlinger kom dramatisk fra start, da undervisningsministeren bedyrede at man lige så godt kunne gå efter et regeringsindgreb, da det jo er en del af den danske model.
Og da et strejkevarsel i få udvalgte kommuner bliver vekslet til et landsdækkende lockoutvarsel, stiller alle ramte parter sig skulder ved skulder.

Kigger frem imod
næste folketingsvalg
Det er som nævnt igen i år de lokale partiforeninger fra Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti, DSU og Socialdemokratiet, der lægger op til lufte de ”røde” politiske holdninger, på arbejdernes internationale kampdag.
Det vil med al sandsynlighed være den sidste 1 maj inden det næste Folketingsvalg Og mon ikke også Rebild kommunes tilstand vil blive gransket..?

Dette vil politikere fra folketinget, regionen og byrådet forsøge at komme med bud på fra talerstolen. Og holdninger kan jo blive af sådan en beskaffenhed, at de må skylles ned eller fejres. Det er der også tænkt på, da der er gang i pølserne på grillen, og mulighed for lidt at drikke til.
Morten Ryom, Flemming Møller Mortensen (S), Peter Hansen (S), Finn Grøn Nielsen (Enhedslisten), Katrine Evelyn Jensen (DSU), Medzait Ljatifi (S) og Theresa Berg Andersen (SF) er alle på talerlisten, ligesom der er ”åben mikrofon”, som det fremgår andetsteds i denne uges Vores Avis.
Og ingen kampdag uden sange, så spillemændene er selvfølgelig på pletten.
Da arrangementet i år afholdes ved ”Stubhuset”, er der mulighed for at være ude i godt vejr, eller at trække inden døre, hvis vejret bliver for fugtigt.

Share.

Der er lukket for kommentarer.