Rebild Kommune: Kursus for Type 2-diabetes – hver 10. har det – halvdelen uden at vide det

0

I Rebild kommune er mere end 1.500 borgere ramt af Type 2- diabetes. Det svarer til hver 20. borger. Cirka lige så mange går rundt med diabetes uden at vide det – og godt 2.500 borgere har præ-diabetes og vil udvikle type 2-diabetes, hvis der ikke handles på det.

Det er skræmmende tal – men heldigvis kan man (som omtalt på vores tema-side forleden) selv gøre meget, hvis man rammes af type 2-diabetes. Det gælder primært om at ændre sin livsstil ved at dyrke mere motion og spise sundere.

 Sundhedscenteret i Rebild Kommune tilbyder hjælp og kurser til type2-diabetikere. Et kursus varer 10 uger og foregår primært i Skørping. Man mødes to gange om ugen, hvor den ene gang består af motion og undervisning og den anden gang er motion i naturen.

Du vil opleve og afprøve mange forskellige motionsformer på kurset, bla træning i motionscenter, fodboldfitness, elastikker, bolde, pulstræning, muskeltræning, afspænding, naturtræning, stavgang og o-løb, fortæller to fra personalet på holdet, Karina som er sygeplejerske og fysioterapeut Anne Mette.

Alt sammen for at finde netop dét, den enkelte vil få mest glæde og nytte af.

– Også til undervisningen vil du blive præsenteret for mange forskellige emner såsom sygdomslære, senfølger, kostundervisning, ændring af vaner og hvad gør fysisk aktivitet, fortæller de.

Sundt og lækkert mad

Der tilbydes desuden en gang med madlavning, hvor deltagerne kan prøve kræfter med nye former for sund mad. Her bliver mange overraskede over, hvor vel-smagende brownies med blomkål kan være….!

Kompetente ledere

Kurset varetages af en sygeplejerske, en fysioterapeut, en kostvejleder og en ergoterapeut: – Vi har meget fokus på det sociale på kurset, hvor vi hygger os og har det sjovt sammen, understreger de.

NB: Hos Rebild Kommune fortæller man gerne mere om projektet, – eller få din læge til at sende en henvisning til Sundhedscenteret, så bliver du kontaktet af sygeplejersken.

Share.

Der er lukket for kommentarer.