Rebild Musikforening byder søndag på et festligt genhør med The Beatles

0

Det er snart 60 år siden Beatles slog igennem og blev årsag til både en utrolig popularitet og til kritiske røster. Fanskarerne var utallige og vilde af begejstring. Nogle Musikforskere beskyldte derimod musikken for at være en døgnflue, som hurtigt ville forsvinde igen på grund af dens mildt sagt anderledes brug af akkorder, samklange og tonalitet.

Nu er det snart 50 år siden, Beatles blev opløst, men musikken lever stadig. De fire Liverpool-drenges musik ændrede musikhistorien for altid, og populariteten er stadig stor. Hvem kan ikke synge med på “Hey Jude” “Yesterday” og “Lady Madonna”?

Nye fortolkninger

Når sangerinden Karoline Budtz og guitaristen Søren Bødker Madsen holder koncert i Rebild Musikforening søndag eftermiddag den 28. oktober i Huset, Støvring, får tilhørerne lejlighed til at høre duoens fortolkninger af mange af de elskede sange.
De to musikere har – sammen med beatleseksperten Per Wium – lavet 10 udsendelser til DRTV, hvori de undersøger, hvordan Beatles’ hits blev skabt, og hvorfor de holder den dag idag. Efterfølgende har musikerne holdt adskillige beatles-koncerter rundt i landet, og de bliver omtalt i rosende vendinger.

Anmelderen Torben Bille skrev fx. om en af deres koncerter:
“Den fremragende guitarist Søren Bødker Madsen fortolker Beatles’ sange begavet…og Karoline Budtz lød, som om hun var grunden til, at Lennon & McCartney skrev “Love Me Do”.
I aften får hun Blackbird til at flyve”

En anden anmelder, Bent-Erik Rasmussen, skrev : ”Vi var i godt selskab. Både musikalsk, fordi de er bundmusikalske og en fornøjelse at lytte til med deres originale og respektfulde arrangementer af de melodier, som vi alle kender så godt”

Anerkendt i ind- og udland
Guitaristen Søren Bødker Madsen er uddannet både fra Det jyske Musikkonserva-
torium og fra Basel og Wien. Han har vundet internationale guitarkonkurrencer, har udgivet 14 cd’er og har stor koncertvirksomhed i ind- og udland.

Ud over The Blackbirds optræder han også i Beatles Forever Live, i Den Danske Guitarduo og i Duo Paganini. Desuden giver han solokoncerter og masterclasses.
Karoline Budtz er uddannet sanger fra Det jyske Musikkonservatorium. Hun favner bredt stilistisk og optræder i mange forskellige sammenhænge lige fra jazz-klubber til kirker.
Når duoen spiller i Rebild Musikforening, vil publikum kunne mærke, hvor slidstærke Beatles’ sange er, og i hvor høj grad de tåler nyfortolkninger.
KORT SAGT: Beatles’ musik er kommet for at blive!

Share.

Der er lukket for kommentarer.