Rebild Science Decathlon med topmotiverede elever

0

Tirsdag i sidste uge afholdt Karensmindeskolen i Støvring det første ”Rebild Science Decathlon” for alle kommunens 8. klasser – ca 300 elever. Klassevis dystede eleverne på 10 poster i naturvidenskab. Posterne stod lærerstuderende fra UCN for.

Dagen startede med en fælles velkomst fra Karensmindeskolens viceskoleleder Jette Poulsen. Hun håbede på, at en sådan dag som denne, kan være med til at bidrage til at eleverne i fremtiden kan træffe bedre beslutninger end vi voksne gør i dag.
“Tænk hvis vi kan røre ved jeres forestillinger om muligheder for fremtiden, tænk hvis vi kan udvikle jeres nysgerrighed og udvide jeres perspektiver på nye muligheder for fremtiden”.
Herefter håbede børne og ungechefen i Rebild Kommune Mads Rune Jørgensen, at eleverne ville få en på teenage sprog “ok-dag”.

Samarbejdet med UCN, var for de lærerstuderende en del af deres uddannelse inden for den undersøgende tilgang til undervisningen, hvor de læser matematik og geografi som liniefag.
De havde lagt et stort stykke arbejde i forberedelsen og været opfindsomme – der var dyster i at lave varmluftballoner, konstruere bropiller, propeller og lave høje spaghetti tårne.
Elevernes viden om øjet samt flag, lande og hovedstæder var andre discipliner eleverne dystede i.

Eleverne var topmotiverede. De gik til posterne med stort gåpåmod, og der blevet både arbejdet med naturfaglig viden samtidig med at de fik et smil på læben. Udover point for deres faglige kunnen, blev der også uddelt point for samarbejde.

Håbet med dagen var, at eleverne oplevede en dag fyldt med naturfag, og så at naturfag er andet end den daglige undervisning på skolerne. Desuden vil vi lærere gerne, at eleverne også får glæde af det gode samarbejde naturfagslærerne i kommunen har, så de også oplevede at mødes på tværs med naturfag i fokus – alt dette blev opfyldt til fulde.
Dagen er i forbindelse med Naturvidenskabsfestival, der i år har 20 års jubilæum, og er støttet af Astra, som er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark. Astra har fokus på at styrke undervisningen i de naturvidenskabelige fag til gavn for hele samfundet.
”Målet med festivalen er, at gøre science vedkommende og anvendeligt for Danmarks børn og unge. De skal i denne uge opleve, at science har noget med deres eget liv at gøre, og at de med science i rygsækken selv kan være med til at skabe forandringer”, siger Estrid Brandorff, programleder for Naturvidenskabsfestival.

Share.

Der er lukket for kommentarer.