Regnvejr fortyndede kryddersnapsen en smule….

0

Det har mildt sagt ikke været nogen regnfuld forårs- eller sommertid indtil videre….
Men lige præcis da Rebild Turistforening forleden havde kaldt til snapsetur i Nørager Skov, dryppede det sagte fra himlen.

– Det småregnede, mens vi billetterede deltagerne, men da turen begyndte ophørte regnen, fortællerer Rebild Turistforenings kasserer, Jens-Peder Vium.
Boldrup Museumsforenings Snapselaug og turistforeningen gået sammen om at arrangere snapseturen i Nørager Skov – og 60 mennesker trodsede vejret og mødte op.
Bedømt efter stemningen havde ingen af dem fortrudt, for der blev virkelig lyttet, når den snapsekyndige duo Alice Østergaard og Jens Christian Skov stillede sig an og fortalte om de forskellige urter, og hvordan man får dem omdannet til velsmagende kryddersnapse, som oven i købet pynter op i hjemmet med deres farvespil.
Skovtur og friske ørreder
med en dejlig dram til
Turen rundt i skoven var på ca. 4 km., og alt imens havde naturvejleder Gert Rubæk røget 24 friskfangede ørreder, så de var klar og lune, når hovedgruppen kom hen til bålhytten ved den lille sø. Ørrederne blev serveret på rugbrød af den kendte kvalitet fra bageren i Nørager og med et drys purløg på toppen. Gert havde også fine borde med til udstilling af de forskellige kryddersnapse, så deltagerne kunne smage på de udsøgte dråber.

TUMMEL for fuld drøn!
Som en ekstra service fik deltagerne en e-mail med Snapselaugets skema over diverse trække- og lagringstider suppleret med links til omtale af urternes botanik. – Det er som led i vores formålsparagraf om at styrke medlemmernes kompetencer som værter for deres gæster, slutter Jens-Peder Vium fra Turistforeningen.
Det ædle motiv blev opfyldt i stor stil denne aften 😉

Share.

Der er lukket for kommentarer.