REKORDSALG: I første 8 mdr. af 2018 er der købt huse for rekordbeløb i nyere tid

0

Der blev solgt 4.306 huse i Danmark i august, og måneden bliver dermed den bedst sælgende august i indeværende årti. Det øgede salg kan tydeligt aflæses i købesummen, der fra januar til august i år beløber sig til 76 milliarder kroner, viser nye handelstal fra Boligsiden.dk. Det betyder, at der dagligt i gennemsnit er købt huse for mere end 300 millioner kroner om dagen, hvilket er det største beløb i årtiet.

Mere præcist er der hver dag blevet handlet villaer og rækkehuse på det danske marked for 313,7 millioner kroner i årets første otte måneder.
Det er rundt regnet 16 millioner kroner mere om dagen end i samme periode sidste år, hvilket svarer til en stigning på fem procent. Og går vi bare et par år tilbage til 2015, ligger vi 23 procent over niveau.

Optimistisk stemning

– Vi var vidne til et ekstremt opadgående hussalg i årene efter rentefaldet i 2015, så når købesummen stiger med næsten en fjerdedel på bare tre år, fortæller det os, at den optimistiske stemning blandt potentielle købere er intakt på trods af, at vi befinder os i et marked, hvor priserne er højere, end vi har set i mange år, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.
En eksplosiv stigning
Den generelle udvikling på husmarkedet er netop præget af et stigende salg, og fordi priserne samtidig følger en opadgående kurve, følger købesummen helt naturligt trop.
Ifølge Birgit Daetz er det mest interessante ved udviklingen dog ikke stigningen i sig selv, men mere hvor eksplosiv den har været.
– Vi taler om en stigning i købesummen på 124 procent siden 2011. Det er ekstremt store summer, og de fleste år har vi set store spring. Nu ser vi imidlertid, at stigningen siden sidste år er langt mindre end i de øvrige år, men modsat ejerlejlighedssalget er salgskurven stadig positiv, siger Birgit Daetz.’
Forventer fortsat vækst
– Min forventning er, at vi er ovre de helt store spring, men at antallet af handler forbliver i vækst. Mange udskød boligkøbet i starten af årtiet, fordi de var pressede på økonomien. De købte i stedet efter rentefaldet, og vi har dermed rundet en pukkel i efterspørgslen, og det er en af årsagerne til, at væksten ikke vil være så høj som tidligere. Derudover kan usikkerheden omkring nye ejendomsvurderinger og ny skattereform medføre tilbageholdenhed på markedet, slutter
boligøkonom Birgit Daetz, Boligsiden.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.