Sådan kan du skabe en hyggelig stemning i din have

0

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

De fleste danske husejere sætter stor pris på deres have, og den danner ofte også rammerne for sommerens mange festlige arrangementer som bryllupper, fødselsdage, grillaftener og sommerfester. En have skal derfor være hyggelig at opholde sig i og at kigge ud på, også når mørket falder.

Mange danskere bor i dag i typehuse, som ikke ligefrem emmer af personlighed og hygge udefra, men det er der heldigvis råd for, så hvis du er en af de mange typehusejere, der drømmer om at skabe en hyggelig stemning i haven, så kan du med fordel læse med her. I denne artikel kigge vi nemlig nærmere på, hvordan du kan skabe en hyggelig stemning i din have.

Køb nogle flotte udendørslamper

Når der skal være en hyggelig stemning, uanset hvor det er henne, så skal der altid lys til. Derfor kan det være et godt sted at starte at investere i nogle flotte udendørslamper, som giver et hyggeligt lys, og som samtidig passer til huset og haven. Mange vælger både at få sat lamper op i forhaven og baghaven.

I forhaven er de til stor gavn, når man kommer hjem en mørk aften og har svært ved at se, ligesom de giver et indtryk til forbigående, at der er liv i hjemmet og en hyggelig stemning. I baghaven bruges lamperne primært til at skabe en hyggelig stemning, og det kan samtidig også forlænge brugen af haven til senere ud på aftenen, da man i så fald ikke behøver at få indendørs, så snart det begynder at blive mørkt.

Hav masser af krukker med planter i

Hvis du ikke er så vild med at skulle bruge for lang tid på at passe haven, så kan du med fordel indkøbe nogle store, flotte krukker, som du kan plante nogle planter i og stille forskellige steder omkring huset eller i haven. Det er meget nemmere at passe krukkerne frem for et almindeligt blomsterbed, og samtidig giver de en utrolig hyggelig stemning.

Krukkerne kan både stilles i indkørslen, foran huset, rundt om huset og i haven, så de er til glæde og gavn for både dig selv og forbipasserende.

Til krukkerne kan du vælge mellem utrolig mange forskellige planter som for eksempel:

  • Hortensia
  • Rhododendron
  • Roser
  • Sukkertoppe
  • Hyacinter
  • Frugttræer

Her kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser omkring, hvilke farver blomsterne skal have, og om du foretrækker planter, der er grønne hele året rundt, eller om du hellere vil have en farverig blomst – eller måske en kombination. Du kan også købe etårige planter i stedet for stauder og skifte dem ud hvert år.

Sukkertoppene kan med fordel pyntes med lyskæder om vinteren.

Share.

Der er lukket for kommentarer.