Skab hyggelige rammer i din spisestue

0

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Måltider er noget af det, der holder en familie sammen. Det er ved morgenbordet, dagen for de flestes vedkommende starter, og hvor forventningerne til dagen kan gennemgås for hvert enkelt familiemedlem. Ved aftensmaden er det blevet tid til, at du og din familie har tid til at snakke om, hvordan dagen så rent faktisk har været, og om den blev, som I havde forventet.

Spisestuen danner i rigtig mange hjem rammerne for dagens mange måltider, og samtidig er det her, de festlige begivenheder ofte foregår, når der er fødselsdag, familiebesøg og venner på besøg. Derfor er det vigtigt, at spisestuen emmer af hygge og god stemning, så man har lyst til at sidde der i længere tid og snakke med familie og venner.

Her i denne artikel kan du få en række tips til, hvordan du kan skabe hyggelige rammer i din spisestue, så læs med her og bliv inspireret.

Vælg et passende spisebord og behagelige spisebordsstole

Det vigtigste ved en hyggelig og rar spisestue er, at man sidder godt, og at der er plads til alle. Det er derfor vigtigt, at selve spisebordet har en passende størrelse, så det fungerer både til hverdag, og når der er spisende gæster på besøg. I den forbindelse kan det for eksempel være en rigtig god ide at vælge et bord med tillægsplader, især hvis du ikke har plads til et stort bord i hverdagen.

Spisebordsstolene er næsten lige så vigtige, da de skal være behagelige at sidde på for både voksne og børn. Vælg derfor nogle stole, som du har prøvet at sidde på, før du køber dem, så du kan teste, om de er behagelige. Samtidig kan det også godt betale sig at vælge nogle stole, der passer til spisebordet og den øvrige indretning i spisestuen. Det vil give et godt helhedsindtryk og forstærke den hyggelige stemning.

Vælg den rette belysning

Det er vigtigt, at der er en god og behagelig belysning i spisestuen, så der hverken er for mørkt eller for lyst. Du og din familie samt dine gæster skal nødig blive blændet af et skarpt lys, men omvendt skal I også kunne se hinanden. Der findes heldigvis mange forskellige spisebordslamper, som er designet til at give et rigtigt godt lys over spisebordet. Også her kan det godt betale sig at vælge en lampe til spisebordet, der passer ind i den øvrige indretning.

Skab den rette stemning med en flot borddækning

Borddækning kan være med til at få gæsterne til at føle sig velkomne. Det kan for eksempel være:

  • En flot dug
  • Festlige servietter
  • Stearinlys
  • En smuk buket blomster i en fin vase
  • Bordkort hvis du har inviteret gæster
Share.

Der er lukket for kommentarer.