SAMTALE- SALONER – nu også i Skørping!

0

Savner du indimellem en mulighed for at mødes med andre og samtale om væsentlige og vedkommende emner, – får du nu chancen for at deltage i en række samtalesaloner i Skørping. Ofte er vi passive tilhørere til forskellige debatter i medierne uden mulighed for at udtrykke sine tanker og holdninger. Ved selv at være aktive i mødet med andre medborgere, bliver vi ikke bare klogere på hvad vi selv mener, men får også muligheden for at lade os inspirere ved at lytte til andre.
De to initiativtagere Charlotte Meng og Anette Thorn fortæller:

Det er gratis at deltage og det forudsætter blot at den enkelte møder med åbent sind og en positiv indstilling og lyst til at engagere sig i dagens emne. Emnerne kan f. eks. være alder, vendepunkter i livet eller normalitet. Tidsrammen vil typisk være 2 timer og hvad vil være mere oplagt end at vi mødes i det lokale der hedder Salonen på 1. sal i KulturStationen, Sverriggårdsvej 4 – over for stationen i Skørping.

Samtalesaloner har været praktiseret forskellige steder i Danmark siden 2010 og initiativet blev taget af Nadja Press og Andreas Lloyd. På hjemmesiden borgerlyst.dk kan du læse mere om initiativet og om hvordan de ønsker at forandre det kendte udtryk ”borgerpligt” til det mere aktive og engagerende udtryk ”borgerlyst”. Vores ide med at invitere til samtalesaloner her i Skørping, er at skabe et forum, hvor vi på tværs af alder og køn, kan mødes til samtaler i små og større grupper, uden at det skal føre til et bestemt resultat.

Samtalesalonerne sættes i gang på privat initiativ, da vi vil tro at der er basis for sådan et forum i vores lokalområde? I bedste fald kan der udspringe gode ideer af samtalerne, som nogle af deltagerne vil arbejde videre med. Det vil tiden vise. Vi er to værter – Charlotte Meng og Anette Thorn – og vi har begge boet i Skørping i mange år. Vi vil påtage os at skabe en tryg ramme for hver samtalesalon og vi vil tage ansvar for at forberede og strukturere aftnens tema. – Vi lægger op til en samtalesalon hver måned året ud, dog undtaget juli måned og tidsrammen bliver to aftentimer.
Der er ingen tilmelding og der er ingen pligt til at komme hver gang. De 3 første gange før sommerferien bliver den 30. april, den 17. maj og den 6. juni. (Se endvidere annoncen).

– Vi håber mange har lyst til at engagere sig i vores nye initiativ, for det vil være endnu et tegn på at vi bor i et aktivt og levende lokalsamfund, hvor borgerlysten er stor. Folk der bor uden for Skørping og omegn er også velkommen, understreges det.

Share.

Der er lukket for kommentarer.