Se her hvordan du kommer med på parcelhus-moden med en plænelufter

0

Hvis du er en af de danskere, der med modløshed har stået og set ud på en vissen plæne med store, grønne områder med frodigt mos, så er du langt fra alene, for selv om den grønne og velplejede græsplæne er mere moderne end nogensinde før, så er det ikke mange, der orker at lægge det arbejde i den, som de tror det kræver.

Læser du med her, kan du komme på forkant med plænepleje og sørge for, at det er i din have, at græsset altid er grønnere. Vi kommer med en række gode råd til, hvordan du let og hurtigt kan få og opretholde den flotteste plæne på villavejen.

Dan dig et overblik

Det første, du skal gøre, er at finde ud af, hvor problemet ligger. Er det jorden, der er for mager eller for fed? Har mosset eller måske kløveren overtaget store områder, eller er det bare som om, græsset ikke rigtig vil få fat i større eller mindre områder?

Lige meget hvad så er der råd for det ,og vil du lægge lidt penge og kræfter i nu, så kan du holde din plæne ved lige de næste mange år med relativt lidt arbejde og nyde høsten af din investering, hver gang du kigger ud ad vinduet.

At dannes sig et overblik over situationen vil også ofte fortælle dig, om der er tale om et lokaliseret problem eller, om det er noget, der gør sig gældende over hele arealet.

Forkæl græsset

Har du ikke tænkt dig at ligge på alle fire og forsøge at udrede din plæne, så kan du også nøjes med at forkæle den godt og grundigt og se, om ikke det gør en forskel. Det er ikke så omfattende og her gør den samme metode rigtig meget for stort set alle plæner.

1.     Sørg for at holde græsset klippet

Du bør altid være opmærksom på at klippe græsset ofte og holde det i en god, kort længde – gerne med en maskine, der bruger bioklip. Det giver solen mulighed for at nå helt ned til bunden og giver græsset de bedste forudsætninger for at trives.

2.     Give rødderne luft og fjern det løse mos

Er det ikke nok med en ugentlig klipning, så er det måske en god ide at investere i en plænelufter eller vertikalskærer. Har du ikke hørt om sådan en før, så er her en helt kort forklaring: Det er en maskine, der skærer din plæne op, så der kommer luft og lys helt ned til jorden og samtidig deler det tykke rodnet, der kan ligge og spærre for næring og lys. Nogle maskiner har også en mosfjernende funktion, hvor fjedre trækker den løse mos op fra plænen. Du kan finde test af nogle maskiner på https://osmedhus.dk/plaenelufter-test-se-den-store-test-af-13-modeller/

3.     Gød på de rigtige tidspunkter

Lidt er godt, men for meget er skidt – og gør du det på de forkerte tidspunkter, har det ingen effekt. Det er den helt korte tommelfingerregel for gødning af græsplænen. Gød gerne flere gange i løbet af april-juni og et par gange fra juni-september, så græsset bedre kan overvintre.

Share.

Der er lukket for kommentarer.