Seniorer har succes med bowling og fællesspisning – samt mange andre aktiviteter

0
Sønderup Suldrup Seniorer er et glimrende eksempel på, at senioralderen let kan gå hen og blive endnu mere travl end arbejdslivet. I hvert fald hvis man som medlem ønsker at deltage i alle aktiviteter, som tilbydes. Fællesspisning, bankospil, bowling, biografoplevelser, løvspringstur, sommerudflugt, ferierejser og kørekort-kursus er blot nogle af aktiviteterne.
Formand Arne Asp fortalte på generalforsamlingen på Suldrup Kro forleden om den store aktivitet hos seniorerne.
– Vi har fortsat succesen med fællesspisning på kroen fire gange årligt, og der har været mellem 60 og 100 deltagere hver gang.
Men arrangementerne gælder ikke kun fællesspisning: Vesthimmerlands Harmonika Orkester, modeshow med Røde KOrs-butikken samt Nana Mølgaard og Svend Erik Pedersens foredrag om, hvor stor betydning hjælp fra en dansk familie kan være for bosniske børn har gjort tre af fællesspiningerne til helt specielle oplevelser.
Nana Mølgaard har i en årrække været ”mor” for en bosnisk pige, som nu er voksen og har fået et fantastisk godt liv takket være tøj og økonomisk håndsrækning fra Danmark.
Svend Erik Pedersen orienterede om, hvordan man kan blive støttefamilie.
Mange succeser
Sønderup Suldrup Seniorernes samarbejde med Brugerrådet ved en halv snes bankospil om året på Himmerlandshave sikrer Brugerrådet et overskud, som bruges til rådets aktiviteter. Seniorerne skænker gevinster for 500 kr. på bankospil.
Tilbudet om bowling i Års hver anden uge i perioderne januar.april og september-december er en succes, som dog netop nu har få ledige pladser.
Kurt Østbjerg repræsenterede seniorklubben ved et fanebærerkursus.
Løvspringstur til Jammerbugten, sommerudflugt til Mandø med mebragte morgen-rundstykker samt frokost og rundvisning på Mandø, og løvfaldstur rundt om Mariager Fjord har også været på programmet.
I samarbejde med seniorerne i Støvring og Øster Hornum gik turen med De Graa Busser til blandt andet Rhinen, Gudbrandsdalen og Østrig. I Østrig var en koncert med schlagerkongen Hansi Hinterseer en del af programmet.
I år går busturene til Amalfi-Capri-Pompei i Italien, til Kreta og til Lüneburger Heide i Tyskland.
Nye kørekort-regler
På generalforsamlingen blev der også givet praktisk information om kørekort-fornyelse:
– For de fleste er kørekortet til bil og MC gældende, til de fylder 70 år, men nye regler pr. 1. marts 2015 betyder, at man kan forny sit kørekort uden lægeattest indtil sin 75 års fødselsdag, forklarede formand Arne Asp.
– Du skal derfor fortsat forny dit kørekort, når det udløber. Det nye er, at den første fornyelse nu kan strække sig frem til din 75 års fødselsdag, og at der som udgangspunkt ikke skal afleveres en lægeerklæring ved denne fornyelse.
Valgene
Ved valgene var Kristian Andersen, Mie Andersen, Arne Asp og Anna Hansen på valg. Sidstnævnte ønskede ikke genvalg. Nyvalgt blev Klaus Hansen. Magna Mogensen og  Margit Kragelind blev valgt som suppleanter.
På et senere møde har bestyrelsen konstitueret sig med Arne Asp som formand,Kristian Andersen næstformand, Lene Christiansen kasserer og Mie Andersen som sekretær. Menige bestyrelsesmdelemmer er Conny Nørhave, Inger Pedersen og Klaus Hansen.
Share.

Der er lukket for kommentarer.