Skørping Idrætscenter omstrukturerer

Annonce

Der er blevet omstruktureret i Skørping Idrætscenter. Det betyder bl.a. at cafeterie- og køkkendriften skal placeres uden for Skørping Idrætscenters ansvar og økonomi. Der midlertidigt ansat en erfaren køkkenchef og en kok, som skal varetage madlavningen. Skolemaden fortsætter, og man kan allerede nu finde nye, spændende retter på menuen.

I maj 2018 blev der indstillet og valgt nye kandidater til Skørping Idrætscenters (SICs) repræsentantskab. I juni nedsatte repræsentantskabet et nyt forretningsudvalg.

En af de første opgaver for forretningsudvalget var at danne sig et overblik over den samlede forretning i Skørping Idrætscenter. Den bestod på det tidspunkt af to områder, som var tæt smeltet sammen: 1. driften af idrætscenterets haller og arealer, 2: cafeteriadriften. Efter en del analysearbejde kom forretningsudvalget frem til, at driften af haller og arealer er Skørping Idrætscenters kernekompetence. Driften af køkken og cafeteria er sekundær.

Konkurrenceforvridende
at udvikle køkkenet
i nuværende rammer

Der er visse begrænsninger i at drive et cafeteria i en kommunalt støttet selvejende institution: Der må ikke skabes overskud, og der må reelt set ikke konkurreres mod virksomheder, som ikke modtager kommunal støtte. Denne præmis bekræftede forretningsudvalget i deres tidligere antagelse i, at cafeteriadriften fremover bør placeres uden for Skørping Idrætscenters ansvar og økonomi. Cafeteriadriften lægger samtidig beslag på en stor del af de ledelsesmæssige og økonomiske ressourcer i idrætscenteret. Det blev derfor besluttet, at cafeteriadriften fremover helt adskilles fra Skørping Idrætscenter.

Nye ansigter i køkkenet
– nye smagsoplevelser

Forretningsudvalget mener dog, at det fortsat er relevant, at der er et velfungerende cafeteria og køkken i Skørping Idrætscenter. Livet i centeret, og dermed cafeteriaet, er en vigtig del af idrætsoplevelsen, og der arbejdes nu på en løsning, der kan bevare eller udvikle cafeteria- og køkkendriften i nye rammer.
I en kort periode vil Skørping Idrætscenter fortsat have ansvaret for cafeteriedriften, herunder overholde forpligtelser og aftaler, som allerede er indgået med kunder – fx aftale om levering af skolemad. Til dette er der midlertidigt ansat en erfaren køkkenchef og en kok. Inden for kort vil man opleve ændringer med nye spændende tilbud og madoplevelser. De nye folk i køkkenet vil have fokus på sund mad lavet fra bunden, gerne med brug af lokale råvarer.

Omstruktureringer
og afskedigelser

Alle disse omstruktureringer har naturligvis medført omvæltninger og usikkerhed for medarbejderne i køkken og cafeteria. Det har ikke været en let beslutning at omstrukturere og skabe disse forandringer, men fokus har været på at fremtidssikre Skørping Idrætscenter som idrætsfacilitet for byen og områdets mange brugere. Omlægningen har betydet, at der er blevet foretaget nogle svære, men desværre nødvendige, personalemæssige dispositioner, som har betydet opsigelser af personale.
Håbet er, at alle, som har deres gang i Skørping Idrætscenter, også fremover vil holde af at benytte centeret og cafeteriet. Der opfordres samtidig til at vise forståelse for både medarbejdere og centerledelse i denne svære overgang.