Skørping Skole er en af i alt syv skoler, fordelt over hele landet, der er del af projektprogrammet Drøn på Skolegården. Projekterne støttes af en kampagne iværksat af RealDania, Lokale og Anlægsfonden samt Kræftens Bekæmpelse. Projektet ved Skørping Skole skal styrke glæden ved bevægelse og understøtte den udendørs leg og læring på Skørping Skole. Det færdige produkt bliver samtidig et aktiv for både skolen og lokalområdet. Første del af projektet er Forest Jump, som har udviklet sig til et projekt i projektet. Forest Jump er en ny, naturnær skaterbane. Anlægsarbejdet forventes at starte i slutningen af april.
Peter Buksti, ansat ved Skørping Skole, viser rundt på skolen og fortæller om hele projekt Drøn på Skolegården. Det er et omfattende projekt, hvor der etableres ni spændende stationer med forskellige aktivitetsmuligheder rundt om skolen. Dvs. ind i skoven og ind i de eksisterende skolegårde, som dermed renoveres. Det hele bindes sammen af skovloopet, som bliver en kombineret sti/gangbro og multimøbel, tilpasset omgivelserne. Peter Buksti fortæller, at skolen blandt andet håber, at skovloopet og de nye aktivitetsmuligheder kan være med til at åbne skolegården mod skoven, fremfor at skoven står som en mur, der omkranser skolen. Skørping Skole slår sig op på at være skolen midt i skoven. Projektet vil, når det står færdigt, give mange flere muligheder for at trække undervisningen ud i skoven. Samtidig vil det gøre området langt mere attraktivt for både skolens elever i frikvarterene samt for lokalsamfund, turister og foreninger at bruge i fritiden.
Drøn på Skolegården
Hele 106 skoler tog udfordringen op, da projektprogrammet Drøn på Skolegården sidste år efterlyste gode idéer til at nytænke den traditionelle skolegård, så den i højere grad inviterer til leg og bevægelse. Heraf har RealDania, Lokale og Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse nu udvalgt syv projekter, som hver modtager op til 2 millioner kroner i støtte til realisering. Leif Vestergaard Pedersen, direktør i Kræftens Bekæmpelse, siger om projekterne: – Det har været opløftende at læse de mange gode projektidéer, hvor arkitektoniske forandringer motiverer børn og voksne til at bevæge sig mere. Men mindst lige så vigtigt er det, at projekterne lægger op til at bryde vaner og integrere leg og bevægelse som en naturlig del af skoledagen. Netop dette er der lagt vægt på fra Skørping Skoles side. Udover at bruge de nye faciliteter som del af den ordinære undervisning, vil Skørping Skole fremover have ”frikvarter” af 60 minutters varighed. Det fortæller Viceskoleleder Hanne Larsen. Pauserne vil både omfatte spisetid, almindelig pause og understøttende undervisning, hvor skolens nye streetpædagog, legepatruljen og på sigt alle skolens lærere og pædagoger igangsætter udendørs aktiviteter.
Forest Jump
Projektet har været længe undervejs og involverer mange interessenter. Skolen har mødt stor velvilje og imødekommenhed også fra skovens folk. Med i projektet er Skørping Skole, Statsskovdistriktet, Idrætscentret, Rebild Efterskole, SSP, Musikskolen, Naturskolen, Ungdomshuset, Comwell, Rebild Kommune og en ekstern rådgiver med speciale i landskab og leg. Projektet forventes endeligt politisk vedtaget i slutningen af juni. Foreløbig er der givet grønt lys for etablering af det unikke skate-område: Forest Jump. Syd for overbygningens skolegård er en naturlig slugt i landskabet. Her anlægges et skate-område. Der findes allerede et skatermiljø med egen bane ved ungdomsklubben på Kulturstationen i Skørping. Forest Jump, som også kan anvendes uden for skoletiden, vil give nye udfordringer. Peter Buksti oplyser, at det er en af skolens ansatte og en amerikansk samarbejdspartner, der får hovedansvar for anlæggelse af banen. Et stort projekt, da dele af banen skal formes med håndkraft. Anlægsarbejdet starter i slutningen af april. Banen forventes klar til brug i slutningen af juni. Nogenlunde samtidig med første spadestik tages til selve projekt Drøn på Skolegården ved Skørping Skole.