Søndag kan alle give en hånd med ved indsamling af affald i Rebild-naturen

0

”Flottere forår med den store affaldsindsamling” lyder overskriften, når DN, Danmarks Naturfredningsforening, på søndag den 22. april inviterer til den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområder. Alle kan være med til at give naturen i Rebild Kommune en forårsrengøring.

– Affald, der ligger hen i naturen, er en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle, lyder det fra Anette Bruun Hansen, formand i DN Rebild.
– Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast, fortæller hun.
– Ved at samle affaldet op hjælper vi dyrene – og vi hjælper os selv og hinanden til at få nogle mere æstetiske oplevelser i en ren natur fri for henkastet affald.

På skattejagt
– Der er også god læring for både store og små personer i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen, fortæller Anette Bruun Hansen.
Hun opfordrer derfor forældre og bedsteforældre til at tage børnene med til naturens store rengøringsdag på søndag: – Det kan jo blive en hel skattejagt: Hvem finder først det næste stykke affald? Og hvem finder det mest mærkelige stykke affald? Smid endelig et billede på facebook og tag DN Rebild på det, hvis I finder noget sjovt, opfordrer lokalformanden.

Giv din lokale natur
en forårsrengøring
I Rebild Kommune kan affalds-indsamlerne vælge mellem hele 17 forskellige affaldsindsamlingssteder på søndag. Den første starter kl. 8 i Terndrup og den sidste kl. 13:30 i Kgs. Tisted i den modsatte ende af kommunen. Borgerforeninger og lokale ildsjæle står for indsamlingerne i landsbyerne, mens DN Rebilds bestyrelse traditionen tro er i spidsen for indsamlingen i Skørping

Jo mindre, jo bedre
Sidste år indsamlede flittige borgere i hele landet 155.000 kilo affald og 107.000 dåser ind.
Det var lidt mindre end året før, og det er faktisk positivt, for rekordmange borgere deltog i indsamlingen. Det tyder på, at alle er blevet bedre til at smide affaldet i skraldespanden eller genbrugscontaineren – og ikke i naturen,: – Der er kommet fokus på affald og ressourcer også i vores kommune, blandt andet med den længe ventede sortering af husstandsaffaldet og de events, som kommunens affaldsmedarbejdere har stået for under Klima Rebild her i foråret.
Rigtig mange borgere tog med på tur til Reno Nord, hvor vi så, hvordan plast og metal fra husstandene bliver
sorteret i flere fraktioner for at blive genanvendt, slutter Anette Bruun Hansen.
Tilmelding er ikke nødvendig.
Medbring gerne selv handsker.
Se mødesteder og -tider side 9 i Vores Avis denne uge, – evt. i e-avisen på www.vores-avis.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.