Spændende guidet fortælletur med Rebild Turistforening til Guldbæk

0

Hvor landevejen fra Aalborg til Viborg i gamle dage krydsede et vandløb ligger landsbyen Guldbæk. Der var en bro over Guldbækken, og ved broen lå en Kgl. Privilegeret Landevejskro. Landsbyen ligger der stadig, og meget er sket siden nogle rigmænd fra Aalborg i 1960’erne købte en gård og udstykkede jorden.

Erling Buus, der er guide på Turistforeningens tur rundt i Guldbæk, har været med i hele Guldbæks udvikling fra 1960’erne og frem til i dag.
Turen udgår fra Erlings gårdsplads, hvor han som indledning vil fortælle om sin tilknytning til stedet.
– Derefter går vi over til Viggo Jørgensen på Gl. Viborgvej. Viggo importerer italiensk vin, og mon ikke vi får en smagsprøve..?, lyder det fra bestyrelsesmedlem Jens-Peder Vium, Rebild Turistforening.

Vin og papegøjer…
Videre går turen ud til den nordlige del af byen, hvor Restaurant Perlen i sin tid lå. I dag har Jess Birnbaum bl.a. papegøjer på matriklen.
Tredje stop på turen er Guldbæk Vingård, som har vinmarker flere steder uden for byen.
– Vi skal besøge vineriet på Ærtebjergvej, dvs der hvor de høstede druer presses, gæres, omstikkes og lagres. Guldbæk vingård drives af familien Thrysøe. Netop nu i vinhøsten hjælper forskellige frivillige med til at plukke druerne, fortæller Jens-Peder Vium.
– På vejen mod fjerde stop går vi langs vinmarkerne ned til Hovhedegård Hestecenter på Storhøjvej. Hestecenteret drives af travtræner Kaj Jensen og hans hustru Jeanette. Se mere på www.hovhedegaard.dk, oplyser Jens-Peder Vium: – På ruten vil der være udlagt et depot af øl og sodavand.
Turen slutter på Guldbæk Friskole, som ligger nabo til Erling Buus’ gård. Her serveres kaffe og kage, og der bliver forhåbentlig også tid til udveksling af små anekdoter.
Hent brochure på www.rebildturist.dk, og husk tilmelding til RebildPorten.

Share.

Der er lukket for kommentarer.