Spændende lokalhistorie om fremgangen i Nørager, – også efter jernbanens nedlæggelse

0

Nørager er et af mange eksempler på en by, som opstod da jernbanen kom til egnen. Men Nørager er et af de mere sjældne eksempler på, at byen har fortsat fremgangen, efter jernbanen er nedlagt. Dét kan alle interesserede bliver meget klogere på ved Rebild Turistforenings åbne arrangement ””Nørager 2018 – 125 år efter jernbanen” i kultur- og medborgerhuset Kig Ind tirsdag aften den 10. september.

Lokalhistorisker, forfatter m.m. Søren Christensen fortæller om de dynamikker i Nørager, som har været afgørende for udviklingen af byen. Det gør han med afsæt i sin bog ”Nørager 2018”, som på 272 illustrerede sider gennemgår, hvad der 125 år efter jernbanens ankomst – i året 2018 – findes af produktionsvirksomheder, håndværkervirksomheder, dagligvarebutikker, nonfood forretninger, offentlige institutioner, private sundhedsfunktioner, selvejende institutioner og foreninger m.fl. i byen og det tilhørende opland i Durup Sogn.

Fortsat under udvikling

Som så ofte er det nogle få enkeltpersoners indsats og deres initiativer, som er udslagsgivende: – Kom til Nørager den 10. september til Rebild Turistforenings arrangement og hør Søren fortælle om, hvordan Nørager har udviklet sig gennem de 125 år, og hvorfor Nørager også i disse år er under en konstant udvikling, lyder opfordringen fra Rebild Turistforenings sekretær Jens-Peder Vium.

Forud for Sørens Christensensen foredrag i Kig Ind skal deltagerne på en byvandring med en af de særlige iværksættere, fhv. mejerichef Tage Christiansen. Han var leder Nørager Mejeri fra 1985 til 2008 – en periode, hvor mejeriet blev udviklet fra 8 medarbejdere til ca. 100 i 2008.

– Se evt. mere på www.rebildturist.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.