Stenild trækker tilskuere..!

0

Lørdag den 20. juni er der bogstaveligt talt dækket op til byfest i Stenild: Dagen starter med kaffe, rundstykker og en lille én til halsen i teltet ved forsamlingshuset/boldbanen, – og SÅ går det ellers slaw-i-slaw:

Mens morgenkaffen nydes, er der indvejning til dagens havetraktortræk, med  Hobro Landboungdom som tovholder: – Og der er ikke havetraktortræk andre steder dén dag,, så vi regner med, at der nemt kan komme 50 deltagere, lyder det fra de friske unge landmænd.

Der køres i fire officielle vægtklasser, med en pokal til hver vinder, og desuden med en flot pokal til vinderen i en åben klasse for amatører med almindelige havetraktorer. – Reglerne er de samme; træk slæden længst muligt ud ad banen, mens det ryger og damper…!

Demokratisk kagekamp

– Helt i tråd med, hvad der hører til et rigtigt traktortræk, vil der være salg af is, pølser, øl og sodavand hele dagen, og i løbet af eftermiddagen kommer der et team med BUMPERZ, hvor lokale firmaer dyster i 5-mandshold (M/K!) imod hinanden, hvorefter alle kan prøve kræfter med det specielle boldspil, fortæller Mogens Olsen på vegne af byfest-udvalget.

Han fortæller også, at byfesten byder på en demokratisk kagekonkurrence, hvor det ikke er høje overdommere, men publikum, som giver de tilmeldte kager points og dermed kårer vinderen.

– Til aften er der gang i teltet; slagteren kommer og griller pattegris, borgerne står selv for underholdningen, så land og by bringes tættere sammen, slutter Mogens Olsen.

Byfest2

Traktortræk er sejt, sjovt, underholdende og populært, – dog er der foretaget visse konstruktive ændringer på den ildsprudlende ”havetraktor” herover…! Når den årlige byfest i Rebild Kommunes sydligste landsby Stenild løber af stabelen lørdag den 20. juni, bliver der fyret grundigt op under både aktiviteter, underholdning, smagsløg, hygge og fællesskab.

Iøvrigt er der Skt. Hansfest i Stenild 23. juni, aftencykeltur fra forsamlingshuset 24. juni og grillfest på legepladsen 25. juni om aftenen.

Hans Henrik Borup Laugesen

hh@vores-avis.dk

Share.

Der er lukket for kommentarer.