Støvring melder klar til årets havneBYfest

0

– Alt klart til HavneBYfesten i Støvring; programmet er på plads, og de sidste forberedelser er ved at bliver gjort, fortæller en af ildsjælene bag det hele, Anders Norup. Alle løjerne løber af stablen torsdag-fredag-lørdag i denne uge.

Torsdag aften lægges der ud med banko i teltet med Støvring Tennis som praktiske hjælpere. 

Samtidig byder Rold Skov Orienteringsklub på by-orienteringsløb med start fra torvet. Et stjerneløb med cirka 7 poster. Både øvede løbere og nybegyndere er velkomne.

Sidste års succes med streetfood udvides. Der kan vælges mellem fem menuer, så det er muligt for hele familien at få deres livret. Bisgaard og Meny står bag en vinbar, så det er muligt at få en god vin til streetfood. 

HavneBYfesten støtter Ungdomsklubben, som fredag aften holder alkoholfri fest i Ungehuset. Her er der blandt andet koncert med ADHD. Er man mere til Cooding Pirat og E-sport, så foregår det på Bavne-bakkeskolen fredag eftermiddag, og E-sporten kører videre lørdag formiddag.

Byvandringen i Støvring er rykket frem til fredag. Her vil de to udvalgsformænd, Lene Aalestrup og Kim Edberg tage interesserede med på en rundtur med start fra torvet, med stop ved Ådalscentret og Ådalens projekt. Herefter videre til Rådyret/børnehaven og Klepholm børnehaven og broprojektet. Turen fortsætter til idrætsområdet ved Materielgården og overfartsvejen til Karensmindesskolen. Videre til Mastruplund og Mastrupsøerne. Derefter retur via Rådhuset/kulturmiljøet og forbi Jutlander Banks nye område med byggeriet, inden der sluttes af på torvet. Turen kræver ingen tilmelding.

Et tætpakket lørdagsprogram byder på gratis morgenkaffe med rundstykker til de første 250, børnekræmmermarked, foreningsboder, hoppeborge mm. og energitema via de 17 Verdensmål. 

Kører man til Buderupholm Fiskesø er der fiskekonkurrence, hvor der er præmier til de tre, der fanger de største fisk.

Klovnen MIGU underholder før middag på scenen på Torvet for de yngste børn, og til børnene er der også besøg af Nordsø-oceanariet, som har en stand med oplysning og små konkurrencer.

Til frokost bydes der på lækker grillemenu, og i samme tidsrum skal Støvrings bedste cowboy kåres. Der er fire gavekort i hver aldersgruppe:10 – 19 år og over 20 år. Michael Jensen fra Stubrevyen er konferencier, med sjove kommentarer undervejs. Over middag er der høvdingeboldkonkurrence på grusbanen ved parkeringspladsen. Der er plads til 8 hold og endnu få ledige pladser.

Som en del af de 17 Verdensmål gæster radiovært Søren Dahl Støvring over middag med en Café Hack session med forskellige gæster omkring temaet ”Energi i By og Bolig”. 

Hjemmeværnet viser lørdag to pansrede mandskabsvogne i Jernbanegade, og der er gratis adgang. Støvring Løbe- og Gå klub arrangerer skattejagt rundt til 8 butikker, der i alt har lagt gaver i skatten til en værdi af 5.000 kr. 

Lørdag aften løber den traditionelle grisefest af stablen. 

Hvor er havnen..?

Hvert år kommer der spørgsmål til navnet ”HavneBYfesten”. 

I de år, der ikke var en byfest i Støvring, holdt handelsstandsforeningen fast i den sidste weekend i august til en event. De døbte det en Havnefest og gjorde en gimmick ud af det. Den slog an, så den nystartede Byfestforening har koblet sig på til en HavneBYfest. 

Festen holdes i fællesskab med det formål, at samle borgerne i Støvring om en fælles fest. Bliver der et overskud, tilfalder det foreningerne, der giver en hånd. 

Share.

Der er lukket for kommentarer.