”Huset i Skoven”: Liv & glade dage for friske dagplejebørn.!

0

Det summer af liv i ”Huset i Skoven”, den private daginstitution i Terndrup, hvor blandt andet sommerfuglebuskene står i fuld flor, mens børnene ivrigt studerer de smukke sommerfugle, som suger nektar og flakser omkring. 

Bevæger man sig længere ind på den store naturgrund, som strækker sig langt ned om skoven bag selve huset, møder man forventningsfulde børn, som er vendt tilbage fra ferien og nu nyder stor gensynsglæde med kammerater og voksne.

To geder er blevet til seks

Men ud over at blive mødt af de velkendte kammerater kan børnene også glæde sig over, at der er kommet nye beboere til hen over sommeren. Skovhusets to geder har nemlig ikke holdt ferie, men i stedet født to kid hver, som nu hopper og springer rundt mellem børnene på det store udeareal.

– Det bringer mange smil og også trøst, at gederne hopper rundt og leger med os på legepladsen. De små kid er hurtigt blevet vant til børnene og nyder at blive aet, fortæller Christina Marko, som er pædagog i Huset. Hos marsvinene er det kun et spørgsmål om tid, før den ene hun føder sineunger, så også her er der nyt liv på vej.

Drivhus og køkkenhave

Længere oppe på den kuperede grund findes køkkenhaven og drivhuset, hvor de frø og planter, børnene satte i foråret, nu er blevet til plukkemodne grøntsager. Børnene har allerede nydt jordbær, hindbær, ribs og alle de andre lækre bær, som buskene forsøder dagligdagen med, og nu er også de mange frugttræer så småt klar til høst. 

Under blommetræerne står de store børn på tæer, og kan lige nå de nederste modne frugter, som de rækker videre til deres mindre kammerater: – Børnene har i fællesskab skyllet og gjort de første blommer klar til marmelade og grød, fortæller Christina Marko. Længere ud på sensommeren skal frugt og grønt nydes til den store høstfest, som altid er en glædelig dag for børn og voksne.

Også her er børnene med til at pynte op, dække bord og gøre klar. I Huset i skoven er børnene altid en del af de daglige gøremål, og det styrker både børnenes selvtillid, selvhjulpenhed og fællesskab.

Share.

Der er lukket for kommentarer.