Tag æblerne med på museum – og tag derefter saften med hjem!

0

Årets danske æblehøst ser ud til at ligge noget under det normale, men alligevel inviterer Boldrup Museumsforening igen i år alle til at møde op på museet med deres overskudsæbler, så de kan blive presset til most på museets æblepressegrej. 

Æblepressedagen, der i år løber af stablen på lørdag den 5. oktober, er et årligt tilbagevendende arrangement på det lille museum, og det plejer at resultere i flere hundrede liter most til de flittige gæster. En fast tradition denne dag er også, at museumsforeningen har lavet forskellige lækkerier med æbler – æblekager og æbletærter – og dette vil da også være tilfældet denne gang.

Ud over æbler opfordres gæsterne også til at medbringe en skarp urtekniv – og selvfølgelig noget til at transportere de gyldne dråber hjem i; 1½ liters plast-sodavandsflasker er fine til formålet, da de snildt kan smides i fryseren, så mosten kan gemmes til senere brug. En plasticpose kan såmænd også klare opgaven.

– Det er altid spændende at lave sin egen most. Der kan være enorm forskel på både smag og farve, alt afhængigt af hvilke æblesorter man bruger. Og det er altså guld, man laver! Selvfølgelig kan man bruge mosten til at drikke, men det er også fantastisk at bruge mosten i en suppe eller i en gryderet, fortæller museets naturvejleder Gert Rubæk.

Man kan læse mere om arrangementet på Nordjyllands Historiske Museums hjemmeside eller på Boldrup Museums facebookside.

Arrangementet starter ved middagstid og varer fire timer.

Børn under 7 år kommer gratis ind, – andre betaler et næsten symbolsk beløb. – Fotos er fra sidste års æblepressedag.

Share.

Der er lukket for kommentarer.