Tag cyklen og vær med til indvielsen af Villestrup Å Ruten mellem Rebild og Stinesminde

0

Søndag den 31. maj skal den nye 30 km lange cykelrute – Villestrup Å Ruten – mellem Rebild og Stinesminde indvies. Alle, der har lyst til at cykle med på en del af turen eller på hele ruten, inviteres til en fælles start midt på formiddagen fra RebildPorten, Rebildvej 25A, Rebild.

Her holder borgmester Leon Sebbelin en kort tale, inden der køres 13 km mod det første stop ved Møldrup. Cykelrute 117, som ruten hedder officielt, går gennem Rold Skov og vil på vejen blandt andet passere Store Økssø.

Ophold undervejs

Den nye cykelrute går via grusveje og små asfaltveje. Indvielsesturen er delt op i mindre bidder, så alle kan være med. Der er også indlagt pauser undervejs, hvor deltagerne kan nyde lidt forfriskninger, blandt andet bliver der budt på bålhygge og bålsuppe i Møldrup. Andre pitstop bliver i Brøndbjerg og i Oue. Begge steder er der frugt og vand.

Sandwich og officiel indvielse i Stinesminde

Ruten ender i Stinesminde ved Mariager Fjord. Her vil der fra kl. 14-15 blive serveret sandwich og sodavand. Formanden for Teknik og Miljø Udvalget i Mariagerfjord Kommune Jørgen Hammer Sørensen foretager den officielle indvielse. Borgerforeningen giver kage og kaffe og lægger op til sang og gåtur i området.

Retur med bussen hjem

Mariagerfjord Kommune tilbyder bustransport af cykler og deltagere tilbage mod Rebild. Bussen kører sin første tur kl. 15 og vil køre flere gange, hvis der er behov for det. De, der vil køre med tilbage, skal sende en tilmelding pr. mail til: jelyk@mariagerfjord.dk.

En del af et større projekt

Den nye cykelrute er etableret i samarbejde mellem Rold Skov Natur- og Kulturcenter og Mariagerfjord Kommune og er et led i kommunens store sti-netværksprojekt. Ud over kommunens egenfinansiering er projektet støttet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Den Europæiske Landbrugsfond for udvikling i landdistrikterne. Indvielsesturen er et samarbejde mellem Rebild og Mariagerfjord Kommuner.

Borgmester Leon Sebbelin siger: – Det er et godt projekt, som understreger værdien af samarbejde kommunerne imellem. Villestup Å Ruten er den nyeste cykelrute blandt flere, og den forbinder ruterne omkring Rebild og Rold Skov med ruterne, der knytter sig til Mariager Fjord.

Share.

Der er lukket for kommentarer.