Top 5 nordjyske aviser – se listen her!

0

Bor du i Nordjylland, og er du i tvivl om, hvilken avis du skal holde? Her kommer listen over top 5 af de aviser, der findes i Nordjylland. Så er det bare med at finde ud af, hvilken der passer bedst til dig. Læs også mere hos AvisOversigten.dk.

Thisted dagblad

Udkom første gang d. 2. oktober 1882. Dengang hed det Thisted Amts Tidende. I 1970 skiftede det navn til Thisted Dagblad. Thisted dagblad er nu et indstik i Nordjyske Stiftstidende, men det fortjener sin egen plads på listen, for det har været en meget selvstændig avis.

Nordjyske Stiftstidende

Nordjyske Stiftstidende er den næsteældste avis, der findes i Danmark. Den eneste avis, der er ældre, er Berlingske Tidende Avisen blev oprindeligt oprettet af fire præster fra Aalborg, nemlig Herman Peter Gudme, Peter Clementin, Johan Wandall og Peder Gudme. Sammen købte de fire præster i 1765 et bogtryk og seks år senere fik de privilegium til at udgive deres første avis.

Nordjyske avis udleverer hver uge lokale og regionale nyheder. Du kan både læse om nyheder inden for sportsverdenen, kulturen, erhvervslivet, og du kan finde meget inspiration og gode fifs i avisen. Når avisen kommer i weekenden, er den spækket med spændende indlæg om livsstil, blandede historier og mennesker og oplevelse. Du kan finde en masse inspiration til, hvad du skal bruge dine fridage på. Hvis du leder efter en god nordjysk avis, kan det sagtens være, at du vil blive rigtig glad for at holde Nordjyske Stiftstidende.

Morsø folkeblad

I Morsø folkeblad kan du læse om nyheder på Morsø. Avisen blev grundlagt i 1877, og til at starte med var de tilknyttet partiet Venstre. Dengang avisen udkom, ønskede grundlæggerne modstand mod den daværende højre-regering. I dag er avisen ikke tilknyttet noget bestemt parti, og den tænkes som rimelig politik-neutral. I dag er dagbladet en del af Nordjyske Stiftstidende.

Lokalavisen Frederikshavn

I lokalavisen Frederikshavn kan du, som navnet indikerer, læse om lokale nyheder I Frederikshavn. Avisen er måske mest spændende at holde for de, der bor inden for kommunegrænsen, men den skriver naturligvis også om andet, end det der foregår i Frederikshavn.

Aalborg Nu

I Aalborg Nu kan du holde dig orienteret om det, der sker i Aalborg og rundt omkring. Avisen skriver om livet i byen, om koncerter og begivenheder. De informerer dig også om nye restauranter, caféer eller forretninger, der bliver pustet liv i, i og omkring Aalborg.

Derfor skal du holde avis

Det er vigtigt, at vi forstår den verden, vi begår os i. Dette kan aviser hjælpe med. De orienterer os nemlig om alt det, der foregår omkring os. Hvis man aldrig læser en avis, kan det pludselig blive svært at følge med i samtaler omkring én. Du giver derfor ikke kun dig selv bedre mulighed for at forstå verden omkring dig – det gør det også nemmere for dig at fungere i sociale sammenhænge. Du kommer til at gå glip af rigtig meget, hvis du aldrig læser en avis. I dag kan næsten alle (hvis ikke alle) aviser også fås i en digital løsning, hvis du hellere vil læse på din computer.

Share.

Der er lukket for kommentarer.