Traktor-minder og udsolgte tarteletter på Boldrup Museum

0

Sjældent har himlen været så blå og humøret så højt, som da der sidste lørdag blev holdt pløje- og sådag på Boldrup Museum.

I det pragtfulde sommervejr tøffede de gamle traktorer fra Motor- og Traktorklubben Jylland rundt på museets marker, der blev forårsklargjorte efter alle kunstens regler.
Hele dagen var der en lind strøm af letpåklædte gæster, der nød stemningen på det lille husmandssted.
Børnene blev hurtigt fanget af museets mange dyrebørn, der nød den store opmærksomhed og de mange friskplukkede mælkebøtteblade og græstotter, og især de allermindste børn fik meget tid til at gå med at styre mu-seets gamle grå Ferguson traktor – der vel at mærke ikke kunne startes… – men dét satte ingen skår i glæden!
Dagens ældste gæster derimod brugte meget tid på at kigge på de gamle traktorer, og der blev udvekslet mange minder for enden af plovfurerne.

Kogekonerne var
på kanten af stress…
Arrangøren, Boldrup Museumsforening, havde hele dagen et hold flittige – og svedende – ’kogekoner’ i fuld sving i museets køkken, og da indholdet fra de store gryder med hønsekødssuppe og tarteletter med høns i asparges blev serveret, fik det hurtigt ben at gå på.
– Vi fik hurtigt udsolgt af tarteletterne – og det var altså en kæmpe portion vi havde lavet!
– Vi nåede slet ikke selv at smage på lækkerierne. Jeg har ikke nogen anelse om, hvor mange gæster vi har haft i løbet af dagen, da jeg stod med hovedet i gryderne det meste af tiden, men der har i hvert fald været godt over 200 mennesker, så det har været over al forventning, fortæller Alice Østergaard, som er kasserer i museumsforeningen og i dagens anledning altså også kogekone.

Share.

Der er lukket for kommentarer.