Tre-dobling af dyre-plejefamilier i løbet af bare 4 år

0

Husk at en huskat ikke er beregnet til at ende sit liv som vildkat. – Et godt råd og en venlig henstilling her før sommerhus-sæsonen, når mange familier tager en kattekilling til sig, men ikke kan overskue, hvad de skal gøre af den, når de skal hjem til eget hus eller lejlighed igen. I dag er der flere plejefamilier for svigtede katte, hunde og gnavere end nogensinde før. Det viser de nyeste tal fra Dyrenes Beskyttelse.

Et stigende antal familier vælger i dag at blive frivillig plejefamilie for svigtede dyr. Siden 2014, da der var 160 plejefamilier ialt, er interessen for at blive plejefamilie for dyr vokset markant, og sidste år havde Dyrenes Beskyttelses internater i alt 439 frivillige plejefamilier: En 3-dobling på fire år!

De frivillige plejefamilier er specielt en støtte, når internaterne er ved at løbe tør for plads til flere dyr.

– Det er en kæmpe hjælp for dyrene, at så mange vælger at være plejefamilie for os. Ellers ville vi have svært ved at håndtere de mange dyr på internaterne, siger Jens Jokumsen, Familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Tid, kærlighed og omsorg

Det kræver tid og overskud at tage sig af dyr, der har oplevet svigt eller vanrøgt, og som ikke har levet et normalt familieliv med fodring, omsorg og kattebakke. Derfor har dyrene brug for kærlighed, hygge og leg, så de kan blive klar til deres videre liv hos andre familier, når plejeperioden er overstået.  Hos plejefamilien lærer dyrene, hvordan det er at være i et hjem med masser af forskellige lyde og oplevelser.

Går en presset tid i møde

Plejefamilierne havde tilsammen 2307 dyr i pleje i 2017. 

En meget stor del af de dyr, der kommer i pleje, og som internaterne finder nye hjem til, er katte eller killinger.

Hen over sommeren vokser behovet for plejefamilier, fordi det er dér, killingesæsonen er på sit højeste. Det er flest kattekillinger, der kommer i plejefamilie, da de først kan adopteres af nye ejere, når de er 12 uger gamle.

Share.

Der er lukket for kommentarer.