Undgå faldulykker og store bøder: Sådan er reglerne for snerydning

0

Selv om der (endnu!) ikke har været meget sne i denne vinter i Himmerland, skulle det være mærkeligt, hvis vi undgår snefald og/eller glatte fortove, frem til kalenderen officielt siger ”forår” pr. 1. marts.
Som bolig- eller virksomhedsejer er du forpligtet til at rydde og salte på din grund. Men hvilke regler gælder egentlig? – Få svaret her:

Når/hvis det bryder løs med sne og frost, er det tid til at finde sneskovl og vejsalt frem fra gemmerne. Som boligejer og virksomhedsejer er du ifølge loven forpligtet til at følge en række regler for snerydning.
Ellers risikerer du at skulle af med en bøde eller i værste fald betale en erstatning, hvis nogen kommer til skade på din grund.
– Reglerne er sådan, at alle grundejere skal rydde sne på fortove og trapper, som grænser op til offentlig vej, ”hurtigst muligt efter sneen er faldet”. Det vil sige, at områderne skal være ryddet for sne og saltet mellem klokken syv og klokken 22 mandag til lørdag. Om søndagen kan du sove en time længere, for her skal der være ryddet mellem klokken otte og klokken 22, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Skrappere regler
gælder for virksomheder
Reglerne for snerydning og saltning er en del skrappere for virksomheder end dem, der gælder for privatpersoner.
Ifølge loven er arbejdsgiveren forpligtet til at rydde sne og salte, så de ansatte kan færdes sikkert på de steder, de bruger i forbindelse med deres arbejde.
– Reglen for virksomheder gælder uanset, hvornår medarbejderne møder eller går hjem. Arbejdsgiverne kan være erstatningsansvarlige, hvis det viser sig, at en medarbejder er kommet til skade, fordi der ikke har været ryddet for sne eller saltet. Derfor er det vigtigt, at man holder ekstra øje med vejrudsigten i vintermånederne, så snevejret ikke kommer bag på en, siger Mette Møller Nielsen.

FOTO: Kunne det være sket på DIT fortov…?
I givet fald kunne der være både en bøde og et erstatningskrav på vej.

Share.

Der er lukket for kommentarer.