Unge musiktalenter kan søge om optagelse i Kulturskolens Talentklasse – et musikalsk forløb for ambitiøse elever

0

På Kulturskolen har de et spændende musik-talentforløb, som er for elever, der har ambitioner inden for musikkens verden. Netop nu kan man tilmelde sig optagelsesprøven til forløbets hovedtalentprogram;  ‘Talentklassen’. 

Kulturskolens musik-talentforløb er for elever i alderen 10-20 år, der har lyst til at udforske deres musikalske fremtid. Hele musik-talentforløbet består af tre niveauer, så eleverne får en bæredygtig talentudvikling, og der er både en klassisk og rytmisk linje. Målet er at videreudvikle det musikalske talent, samt evt. at forberede til optagelse på MGK eller videregående musikuddannelser.

I Aspirantklassen, som er for unge i alderen 10-13 år, forbereder man nuværende Kulturskoleelever til optagelse i selve hovedforløbet i talentprogrammet;  Talentklassen.

Talentklassen er for både nuværende Kulturskoleelever samt andre unge talenter i alderen 13-20 år. Netop nu kan man tilmelde sig optagelsesprøven til ‘Talentklassen’ , og alle kan søge om optagelse – også selvom man ikke har gået i ‘Aspirantklassen’.

Når eleverne har gennemført Talentklassen er der mulighed for at blive en del af Talent +.  Her fokuseres der i endnu højere grad på elevens faglige og kunstneriske færdigheder, og der sker samarbejde med videregående musikfaglige uddannelsesinstitutioner.

Optagelse til hovedforløbet – Talentklassen

Talentklassen, der er hovedforløbet i talentprogrammet, er et 2-årigt forløb for elever i alderen 13-20 år. Her modtager eleverne undervisning i deres hovedinstrument, teori og hørelære, klaver, musikteknologi, sammenspil og SSB.

Under talentforløbet har eleverne mulighed for at afklare deres eget potentiale og eventuelt opnå et resultat, der giver optagelse på MGK eller en videregående uddannelse indenfor musikområdet. Flere af de tidligere talentelever er i dag udøvende musikere på professionelt niveau.

“igennem en årrække har eleverne i musiktalentklassen på Mariagerfjord Kulturskole bevist deres kunnen ved optagelse på bl.a. Musikalsk Grundkursus – MGK.

MGK er et forstudie til Musikkonservatoriet, som eleverne igennem deres tid i Talentklassen kan forberede sig til. Vores dygtige undervisere er helt opmærksomme på, hvad der kræves for at eleven kommer det sidste stykke vej til en karriere inden for musikkens verden.

Læs også: Trampoliner er årets sommerhit

Men det er også gennem med mødet med de andre talenter i Talentklassen, at eleverne vokser og gror. Musikken bliver en del af en stærk social ramme, som er både sjov, rummelig og dannende”- fortæller Souschef ved Mariagerfjord Kulturskole, Ask Andreassen.

For at blive optaget i selve Talentklassen skal man bestå en optagelsesprøve. Der er åben for tilmelding indtil d. 8. maj 2020, og man kan læse mere og tilmelde sig på Kulturskolens hjemmeside www.mariagerfjordkulturskole.dk

Lige nu er der også åben for tilmelding til Kulturskolens mange andre fag, hvor der er undervisning for elever i alle aldre og på alle niveauer.  Tilmelding til disse fag sker også på hjemmesiden.

En Kulturskole der inspirerer

I Mariagerfjord Kulturskole bobler en kreativ verden, hvor elevernes fantasi kan få frit spil. Der er plads til både sjov, ballade, fordybelse og udvikling.

Kulturskolen hjælper, skaber tryghed og inspirerer elever til at få succesoplevelser, for succesoplevelser giver glade elever og mod på mere. Måske endda mod på at søge optagelse på talentforløbet på Mariagerfjord Kulturskole.

Talenteleverne er med til at skabe energi og inspirere. De er Kulturskolens ambassadører, og det er dem, der er med til at få drømmene til at spire hos andre.

Share.

Der er lukket for kommentarer.