Værs’go at sidde ned i Skørping – og kom gerne med gode idéer til flere forbedringer..!

0

Skørping-Rebild Lokalråd fik for nogen tid siden en god idé, og nu er der opsat ti nye bænke i Skørping. Flere er måske på vej: – Skulle der være idéer til flere bænkeplaceringer eller andre forslag, som kan forskønne og forbedre det fælles offentlige rum i Rebild og Skørping, hører Skørping-Rebild Lokalråd gerne nærmere, fortæller lokalrådsformand Stig Jonstrup Pedersen.

Hvem ved, måske kan borgerne ligefrem sidde og få gode idéer, mens de tager en pause på en af de flotte nye bænke.

De ti nye Skørping-bænke er designet, produceret og opsat af FGU Rebild – tidligere Rebild Produktionsskole. Tanken er, at hvis man som gangbesværet er klar over, at der står en bænk 200-500 m længere fremme – så kommer man mere omkring og får måske samtidig kontakt til andre borgere. Men bænkene kan naturligvis benyttes af alle.

Hjertestier og Ældreråd er med

Det er Per Alstrup, som har været tovholder og idémand bag projektet på vegne af Skørping-Rebild Lokalråd. 

I samarbejde med folkene bag Hjertestierne samt Rebild Ældreråd blev der snakket form, materielvalg og placeringsmuligheder, hvorefter opgaven blev givet til Rebild Produktionsskole/FGU Rebild.

Gedigne materialer

– Bænkene er lavet i gedigne materialer – dansk, bæredygtigt egetræ og galvaniserede understel – ligesom skolen har opsat bænkene, der er forankret i betonfliser, fortæller Stig Jonstrup Pedersen.

Bænkene er desuden præget med lokalrådets logo, så alle kan se, at der er tale om en bænk til fælles glæde, uanset hvis jord den står på.

Lutter positive ”grundejere”

En del af forarbejdet har været at lave aftaler om opsætning af bænkene med private, kommunen, Naturstyrelsen, Bane Danmark, De Blå Spejdere og andelsboligforeninger, der alle har været meget positive overfor projektet.

– Vi håber i lokalrådet, at byens borgere tager bænkene til sig og kommer mere omkring. Måske idéen kan brede sig til andre byer/lokalråd. Idéen er hermed givet videre, og måske lokalrådet sætter flere bænke op i Skørping samt Rebild. Alternativt kunne man måske udskifte nogle af de gamle bænke i samarbejde med Rebild Kommune. Der er mange af bænkene, der trænger til vedligehold eller udskiftning, understreger lokalrådsformanden.

Share.

Der er lukket for kommentarer.