Jutlander Bank siger farvel til kontanter – og til ni medarbejdere

0

12 ud af 16 bemandede kasser erstattes af automater i Jutlander Banks forskellige afdelinger: – Antallet af kasseekspeditioner falder drastisk, og de fleste har ikke brug for kontanter i dagligdagen, lyder begrundelsen fra ordførende direktør i Jutlander Bank, Per Sønderup.

Herefter har Jutlander Bank kun fire betjente kasser tilbage på sine 26 adresser, nemlig i Aars og Hobro samt i Aalborg (Nytorv) og Aarhus (Viby).

Kunder, nok især erhvervsdrivende, som har brug for kontanter i dagligdagen, vil takket være investering i nyt udstyr kunne betjene sig selv.

Banken får indbetalingsmoduler i sine pengeautomater, så bankens kunder både kan hæve og indsætte kontanter på deres konti, ligesom automaterne kan udbetale euro, mens andre valutaer kan afhentes efter forudbestilling.

Hjælp til ni afskedigede

De nedlagte kasser betyder – sammen med den digitale udvikling i banken – at Jutlander Bank netop har opsagt ni kundemedarbejdere.

– Selv om beslutningen er sagligt rigtig, er det aldrig rart at skulle sige farvel til gode medarbejdere, som samvittighedsfuldt har passet deres job, siger Jutlander Banks ordførende direktør.

– For at hjælpe dem godt på vej har banken købt en aftale med et outplacement-firma, så alle de opsagte medarbejdere er tilbudt deltagelse i et forløb, hvor professionelle erhvervs- og stresscoaches tager sig af dem og hjælper dem videre til deres næste job, siger Per Sønderup.

De 12 kasser nedlægges med virkning fra 9. december, så bankens kunder har et par måneder til at vænne sig til de nye tider.  

Share.

Der er lukket for kommentarer.