Verdens ældste turné-cirkus kommer til Støvring

0

Den 8. juni giver Cirkus Benneweis forestilling i Støvring – og med helt nyt program.

Hæsblæsende dødshjul, musikalske klovnebrødre, luftakrobatik, diabolo-jonglør, tinker heste og den berømte danske illusionist Kim Kenneth er blandt andet på programmet.  Desuden fremføres tre prisvindende numre, bl.a. med trampolin, heste og legesyge hunde.

Årets forestilling er blevet rost af anmeldere og publikum for at være en af de senere års bedste Benneweis-forestillinger.

Generationsskifte

I år er det Nadia og Dawid Benneweis, der byder velkommen i cirkusmanegen. De to tvillinger har for nylig overtaget direktørhatten fra deres mor Diana Benneweis, som har stået for den daglige ledelse i en årrække.

De to unge mennesker har over 100 års traditioner at leve op til, og de glæder sig!

-Vi er vokset op med det, vi har det i blodet, og det ligger på rygraden af os. Der er rigtig meget at leve op til, men dét er også meget motiverende, siger cirkusdirektør Nadia Benneweis.

-Cirkus skal følge med tiden, men samtidig være tro mod sine rødder. Så derfor vil gæsterne opleve nyfortolkninger af klassiske numre, så de passer ind i en moderne ramme. Artisteri i verdensklasse og intenst nærvær vil fortsat være omdrejningspunktet i vores Cirkus, fortsætter Nadia Benneweis.

Historie

Cirkus Benneweis blev grundlagt d. 13 juli 1887, og bestod af en lille familie på blot fire personer. To heste, nogle geder, et par hunde, nogle duer og en flok høns udgjorde den dyreflok, cirkusset brugte ved sin start.

Fra 1970-1990 stod familien Benneweis også for driften af Cirkusbygningen i København

I 1950 besøgte kongefamilien for første gang Cirkus Benneweis. Siden da har det været en fast tradition, at kongefamilien hvert år ser deres forestilling.

Jarl Kaastrup Kristensen

redaktion@vores-avis.dk

FAKTABOKS

– med sine 128 år på bagen er Cirkus Benneweis  verdens ældste turnerende cirkus

-når Cirkus Benneweis turnerer, er det med 100 mennesker med 10 forskellige nationaliteter

-Cirkus Benneweis tilbagelægger ca. 4000 km årligt på deres turné.

-cirkus-karavanen er ca. 4 km lang

– det tager 4 timer at rejse det store cirkustelt, og ca. 2,5 time at tage ned.

– der bruges 1km. vandslange og 2 km. elkabler til den daglige drift.

Share.

Der er lukket for kommentarer.