”Vi har besluttet os for at købe en byggegrund i Suldrup”

0

– Vi ser Suldrup som en helt fantastisk by med den vildeste natur helt ind i haven. Skole, børnehave og vuggestue er fem minutters gang fra grunden, købmanden og brugsen lidt længere væk, men stadig inden for gå-afstand. Der er en sø op mod grunden og marker lige på den anden side. Masser af stier rundt langs vandløb og søer, igennem skove og meget mere.

Sådan lyder det fra to af Suldrups ”nybyggere”, Maria og Martin Kjærgaard Jensen, Svenstrup.

– Hver dag vi har været i Suldrup for at kigge på grunden og byen, er vi begyndt at smile. Ja, faktisk er det som at være helt nyforelsket hver gang vi har besøgt byen, fortsætter de.

Lokalrådet i Suldrup med formand Kim Mathiesen i spidsen er begejstret ved udsigten til at få flere nye beboere til byen og området: – Vi støtter Rebild Kommunes Åbent Hus på kommunale byggegrunde ved at stille os til rådighed for interesserede med oplysninger om, hvordan det er at bo i Suldrup. Vi stiller en skurvogn op på Søskrænten to timer først på eftermiddagen både lørdag og søndag, og inviterer inden for til en snak og en kop kaffe.

– Vi har jo et godt kendskab til byens institutioner, transport-, indkøbs- og fritidsmuligheder,  om håndværkere, varmepriser med videre,  siger Kim Mathiesen, som selv er bredt forankret i byen.

I modsætning til mange andre byer i landdistrikterne er Suldrup en vækstby med tilgang i befolkningstal ifølge Danmarks Statistik.

– Omend væksten er lille, så er den der – og der er flere elever, der starter i Suldrup Skole end i mange år. F.eks. var der 40 elever der begyndte i  0-klasse i mandags.

– Der bygget en ny stor EuroSpar dagligvarebutik, og der er beskæftiget mange håndværkere i byen, så alt i alt ser vi fortrøstningsfuldt på fremtiden her i byen og ønsker nye interesserede tilflyttere velkomne, siger Kim Mathiesen

Familien Maria og Martin Kjærgaard Jensen med børnene Emilie og Ida ser frem til at flytte til Suldrup, så snart deres nybyggede drømmehus står klar til indflytning.

Familien Maria og Martin Kjærgaard Jensen med børnene Emilie og Ida ser frem til at flytte til Suldrup, så snart deres nybyggede drømmehus står klar til indflytning.

www.Vores-Nye-Hus.dk

Her er god inspiration af hente – for alle.  På denne hjemmeside bliver der på glimrende vis beskrevet et forløb fra ”Drømmen om vores nye hus” (dec. 2014)  til  ”Første spadestik i Suldrup” (aug. 2015).

På helt tæt hold følger vi familiens overvejelser, som førte til køb af grund i Suldrup, de genvordigheder der var med finansiering/grundkøb og de valg, der ellers skulle træffes undervejs og ikke mindst om ”mødet med byen, skolen, børnehaven og vuggestuen”.

Her er et par uddrag – som appetitvækkere til at se bloggen:

Maj 2015: ”Vi glæder os rigtig meget til at komme til at bygge huset, så vi kan flytte til Suldrup. I mellemtiden kan jeg så øve mig på at huske bynavnet (jeg får kaldt byen for både Sørup og Sulsted, og jeg har ladet mig fortælle at Jætterne fra Suldrup ikke er glade for at blive forvekslet med Sulsted:)”

Bloggen findes her: www.vores-nye-hus.dk

EK

FOTOS: Gitte Boldt

Byggegrunde, Suldrup 1 Byggegrunde, Suldrup 2

 

Share.

Der er lukket for kommentarer.