VM i landevejscykling for amatører

0

På søndag kommer VM i landevejscykling til Rebild

Rebild Kommune er almindeligt kendt som et paradis for mountainbikes, men også sportsudøvere på landevejscykler holder af det bakkede landskab. Således var der for nylig cykelløb Rundt om Rold, og snart kommer VM i landevejscykling for amatører igennem Rebild Kommune. Derudover kører VM-deltagerne enkeltstart i Hobro på torsdag.

Lidt under 2000 cykelryttere fra hele 44 forskellige nationer deltager i Amatør VM i landevejscykling. Det er en del flere end ved dette års Rundt om Rold, hvor deltagerantallet ellers var næsten dobbelt så højt som ved debuten. Amatør VM i landevejscykling kommer gennem Rebild Kommune søndag den 6. september, og der er lagt op til en mindre folkefest i forbindelse med cykelløbet.

Cykelløb i første række

Aalborg agerer start- og målby for Amatør VM i landevejscykling, mens Rebild Kommune lægger asfalt til næsten hele ruten, søndag den 6. september. Alle er velkomne til at komme og opleve cykelløbet på nærmeste hold, f.eks. fra parkeringspladsen ved Rebild Bakker, hvor der oven i købet serveres rundstykker og kaffe til de morgenfriske. Men allerede torsdag den 3. september kan rytterne opleves i Hobro, hvor der køres enkeltstart via Ålykkevej, Skivevej, Lillemøllevej, Houvej og Trinderupvej.

Mange oplevelser i Rebild

Ud over morgenkaffe til de første 200 morgenfriske, vil søndagen også byde på et væld af aktiviteter, oplevelser og udfordringer på p-pladsen ved Rebild Bakker. Det er RebildPorten’s eventkoordinatorelev Pernille Mulvad Møller, der er tovholder på aktiviteterne. Hun og resten af personalet ved RebildPorten fortæller gerne mere om de mange aktiviteter eller giver svar på praktiske spørgsmål angående cykelruten og øvrig trafik. Udover alt dette, så er der denne søndag åbent ved butikker, museer og spisesteder omkring p-pladsen ved Rebild Bakker. Og så er der naturligvis mulighed for at heppe, når de cirka 1900 ryttere kæmper sig op ad ”Triatlands Alpe d’Huez” (Rebildvej, red.). Men kom i god tid, da vejen spærres af, mens rytterne suser forbi.

Rundt om Rold for anden gang

For en god ordens skyld slutter vi lige af med en kort omtale af cykelløbet Rundt om Rold. Løbet var arrangeret af Hotel Comwell Sport Rebild Bakker og Cykelmagasinet. Der var tale om et landevejsløb, hvor man kørte på en ca. 55 km lang rundstrækning, der bl.a. gik gennem Skørping, Rold og Ravnkilde. Amatør VM i landevejscykling er ca. tre gange så langt, men ellers benyttes flere af de samme vejstrækninger. Læs mere i en kommende udgave af Vores Avis.


FAKTA-BOKS

Er man i tvivl om ruten kommer til at betyde noget for den enkelte borger, så er personalet i RebildPorten informeret og man kan kontakte dem på 99 88 90 00.

Spørgsmål til arrangementet på p-pladsen ved Rebild Bakker i forbindelse med VM i amatørcykling kan ligeledes rettes til RebildPorten. Eventkoordinatorelev Pernille Mulvad Møller er tovholder på arrangementet.

 


 

 

Når et VM kommer til Rebild Kommune, så skal der festes!

Det er i hvert fald holdningen hos RebildPorten, hvor Eventkoordinatorelev Pernille Mulvad Møller den seneste tid har haft travlt med at arrangere en festdag på p-pladsen ved Rebild Bakker i forbindelse med VM i amatørcykling, som rammer en stor del af Rebild Kommune søndag den 6. september. Ideen har mødt stor opbakning, så der er et væld af gode oplevelser at hente ved Rebild Bakker nu på søndag.

Nørager Bageri og RebildHus er gået sammen om at levere hver deres halvdel af morgenbrød og kaffe, som serveres til de 200 mest morgenfriske gæster på p-pladsen. Under alle omstændigheder er det dog vigtigt, at man står tidligt op, hvis man vil have del i løjrene, da Rebildvej ud på formiddagen spærres for al trafik, for at gøre plads til cykelløbet.

En aktiv dag i Rebild

Støvring FDF bager pandekager, rister skumfiduser og inviterer til andre spejderlege. Til børnene og barnlige sjæle bliver der opstillet en cykelbane fra Sikker Trafik, og det er ikke nødvendigt selv at tage cykel med. Der er også mulighed for at hjælpe med at dekorere parkeringspladsen med kridt. For de ekstra tegneglade vil der være en tegnekonkurrence i RebildPorten. Naturligleg fra Kongerslev kommer også forbi med en human bordfodboldbane. Støvring Motionscykelklub viser også flaget denne dag.

Share.

Der er lukket for kommentarer.