Vognmandsforretning i Arden får Gazellepris

0

Børsen kårede i onsdags 183 gazellevirksomheder i Region Nordjylland, hvilket er 12,3 procent flere end sidste år. Gazellekåringerne går til virksomheder, der som minimum har fordoblet deres nettoomsætning over de seneste fire år.
Ud af alle disse mange nordjyske Gazeller er én af dem beliggende i Arden, – eller rettere Storarden, – nemlig ATH ApS.
Det er vognmandsparret Solveig og Kristian Nørgaard, der driver vognmandsforretningen ATH ApS, og Gazelle-hædersprisen er et flor skulderklap til firmaet, efter det sidste år kom til alvorlige kontroverser sammen med med Mariagerfjord Kommune, som i 2015 gav tilladelse til drift af vognmandsforretning på ejendommen, Storarden Byvej 9, men blev underkendt af Natur- og Miljøankenævnet.
Konsekvensen kunne være blevet en lukning af vognmandsforretningen, som tæller op imod tyve lastvogne, hvorefter hovedparten kører udlandskørsel.
Kristian Nørgaard er syvende generation på gården, som med strukturændringerne i dansk landbrug ikke længere var rentabel at drive, og derfor blev omlagt til maskinstation og senere vognmandsforretning, med jorden bortforpagtet.
Vognmandsforretningens forbliven på adressen i landzone blev sikret ved et indgreb fra folketingspartierne bag det såkaldte ”planlovsforlig”: Regeringspartierne Venstre, Konservative og Liberal Alliance med støtte fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

En vigtig del af dansk erhvervslivs drivkraft!

Gazellevirksomhederne er, ifølge Niels Lunde, chefredaktør på Børsen, en vigtig del af den drivkraft, der skal sikre fremtidens vækst og velstand i Danmark.
– Vi har oplevet en markant vækst i de nordjyske Gazeller i 2018. Det er en stærk indikator på, at opsvinget har bidt sig fast i regionen. Gazellerne i Nordjylland har knækket vækstkoden og har samlet set
øget antallet af medarbejdere med 19,1 pct. i regionen inden for det seneste år. Så når mange taler udflytning og udkant, så skal vi anerkende og fejre de virksomheder og virksomhedsejere, der viser, at vækst handler om den gode idé og en effektiv eksekvering, siger Niels Lunde, chefredaktør på Børsen.

Share.

Der er lukket for kommentarer.